У Хмельницькому СІЗО виявили численні порушення. Показали, як живуть в’язні

У Хмельницькому СІЗО виявили численні порушення. Показали, як живуть в’язні
  • Виявили антисанітарію, відсутність спальних місць та питної води в камерах.
  • Ув’язнені не отримують належної медичної допомоги.
  • Такі висновки зробила уповноважена ВРУ з прав людини Валерія Лутковська.

 

12 вересня моніторингова комісія провела перевірку в Хмельницькому. Перевіряли слідчий ізолятор на Кам’янецькій. Виявили низку порушень. Про це повідомила на своєму сайті уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

Під час перевірки в приміщеннях, де знаходяться ув’язнені, побачили  жахливі умови. Більшість камер практично не освітлюються. Стіни в них покриті грибком. Виявили навіть надмірну вологість у приміщеннях через погану вентиляцію. Санвузли, пишуть на сайті Валерії Лутковської, були несправні, або ж у поганому стані. У камерах немає бачків з питною водою.  Також, є проблема з електросистемою.

Зазначають, що в закладі не достатньо спальних місць. В'язні змушені спати по черзі. Або ж лягати на брудній підлозі.

Відео дня

Крім того, надходили численні скарги на медичне обслуговування. Виявилося, що в ізоляторі відсутні інфекційна та палата для людей з розладами психіки.  

"За результатом моніторингового візиту до вказаної установи Міністерству юстиції України буде спрямований відповідний звіт із зазначенням виявлених порушень прав в’язнів та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення", - пишуть у прес-центрі.  

 

Коментарі (1)
  • Юлія Кучеренко

    ще гірше, ніж в свиней. Показують, що закордоном умови у в*язницях кращі, ніж в багатьох вдома
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up