Нові покарання за несплату аліментів на дітей: за кордон не пускатимуть, права забиратимуть (ОБГОВОРЕННЯ)

Нові покарання за несплату аліментів на дітей: за кордон не пускатимуть, права забиратимуть (ОБГОВОРЕННЯ)
  • В Україні хочуть посилити відповідальність для тих, хто не хоче платити аліменти. .
  • Зараз відповідний проект знаходиться на доопрацюванні Мін’юсту.

 

Влітку в Україні прийняли зміни до Сімейного кодексу про сплату аліментів. Так, збільшили мінімальний розмір аліментів на одну дитину на 20%.

Мінімальна щомісячна сплата зараз становить:

  • 713 гривні дітям до 6 років;
  • 888 гривні від 6 до 18 років.

Також змінили тривалість оформлення документів. Суд за три дні має встановити розмір виплат.

Відео дня

Та все ж,  велика кількість дітей не отримує законних грошей. Як повідомляють в Міністерстві юстицій України, це близько півмільйона дітей.

Для того щоб стимулювати неплатників виконувати свій батьківський обов’язок, в Уряді вирішили посилити відповідальність за несплату. Таку пропозицію ухвалили на засідання Кабінету Міністрів. Протягом місяця Мін’юст має підготувати відповідний законопроект.

Наразі відомо про декілька можливих видів покарання:

  • боржників не випускатимуть за межі країни
  •  їм заборонять відкривати депозитні рахунки у банку
  • забиратимуть водійське посвідчення
Коментарі (2)
  • Olga GRS

    Подобається пункт про забирання водійських прав. Але якщо платник кине 5 грн на півроку, то це буде вважатися за сплату?!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up