Теракти в Парижі: хмельничани «розфарбували» аватарки у кольори Франції

Трагічні події у Парижі, які сталися вночі з 13 на 14 листопада, нікого не залишили байдужим. Українські правоохоронці переходять на посилений режим роботи на наступні два тижні з метою попередження дестабілізації ситуації в Україні, а користувачі соціальної мережі на знак солідарності розфарбували свої фотографії.

Ввечері 13 листопада в Парижі сталася серія терактів, жертвами яких стали 128 чоловік; більше 250 чоловік отримали поранення. У крупних містах світу на згадку про загиблих в терористичних актах включили підсвічування будівель в кольорах французького прапора.

В п’ятницю 13-ого розпочалася серія терактів у центрі та в північному районі французької столиці. Було шість місць терористичної атаки. Загинуло більше 150 людей, відомо, що число поранених зросло до 300. Біля стадіону «Стад де Франс», де в той час відбувався товариський матч з футболу між збірними Франції та Німеччини, пролунало два вибухи. Загинуло чотири людини. Це  поруч зі стадіоном два смертники підірвали себе. У той момент на грі були присутні президент Франції Франсуа Олланд та глави МЗС двох країн Лоран Фабіус і Франк-Вальтер Штайнмаєр. Їх евакуювали.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Орієнтовно у той самий час людей масово розстрілювали у центральній частині Парижу. Озброєні автоматичною зброєю терористи, відкрили стрілянину по місцевих кафе та ресторанах. Всього сталося три таких напади.  

Після нападів на кафе терористи увірвалися в концертний зал «Батаклан», де виступала каліфорнійська рок-група Eagles of Death Metal. Терористи почали стріляти в натовп, є повідомлення, що застосовувалися гранати. Більшість відвідувачів зуміли втекти із залу, але декілька десятків чоловік залишилися у заручниках.

У Франції введений режим надзвичайного положення. У великих містах світу на згадку про загиблих в терористичних актах включили підсвічування будівель в кольорах французького прапора.

Оперний театр. Сідней, Австралія 

«Спалахнула» і соціальна мережа Фейсбук. Користувачі висловлюють співчуття та просять молитися за Париж та долю тих, хто знаходиться у лікарнях у важкому стані. Небайдуже відреагували і хмельничани. 

Картинки свого профілю у Фейсбуці замалювали кольорами французького прапору, щоб підтримувати Францію і людей Парижа.

 

 

 

 

 

 

 

 

У Києві вшанували пам'ять жертв терактів у Парижі. Під посольство Франції в Україні принесли квіти та свічки.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до громадян України з розумінням ставитись до вимог представників правоохоронних структур про зупинку та перевірку документів та автотранспорту. Адже для забезпечення безпеки задіяли весь особовий склад органів внутрішніх справ (Національна поліція, Національна гвардія, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Державна прикордонна служба).

Коментарі (1)
  • Анонім

    Где был мир когда убивали градовскими РСами жителей Мариуполя...что то не припомню цветов и свечей под нашими посольствами ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:39 Лежав біля річки і кликав на допомогу. У Хмельницькому врятували 84-річного чоловіка play_circle_filled 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up