Рада Майдану у Хмельницькому: знову пересварилися і залишилися без голови (ВІДЕО)

Рада Майдану у Хмельницькому: знову пересварилися і залишилися без голови (ВІДЕО)
Рада Майдану на межі розколу. Під час чергового її засідання люди вкотре не змогли дійти згоди і прийняти рішення. За дві години змінили чотири головуючих і почали заново створювати список членів.

23 березня під час віча на майдані Незалежності у Хмельницькому член Ради Майдану Олесь Вітряний оголосив про те, що співголова ради, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Валерій Лесков поступається місцем громадським активістам. Це ж саме зробив і свободівець, який представляв на останньому засіданні народного депутата України від «Свободи» Ігоря Сабія. Рада залишилася без голови. Тому на віче стало питання обрання голови, проте люди так і не дійшли згоди щодо кандидатури.

Другим питанням віча стало наповнення ГО «Майдан». З 47 членів організації багато не відвідує засідання.

- Партії готові поступитися. Але люди, які до нас приходять, кажуть, що майдан повинен проголосувати за тих, кому вони довіряють. Тому потрібно визначитися з цими людьми і з їхнього кола обрати головуючого. Може бути і три співголови, - каже Олесь Вітряний.

Відео дня
>

Серед присутніх на майдані знайшлися бажаючі стати членами ради. Їх запрошували до мікрофону, аби вони розповіли про себе і шляхом голосування підняттям рук люди затверджували або заперечували кандидатури.

- Вступати до ради Майдану може той, кого підтримало віче. Наразі важко визначити, за якими критеріями обиратимуть людей до ради Майдану. Але основні – це патріотизм, порядність, професіоналізм і участь у революції. Були люди, які ризикували життям, брали на себе відповідальність. Але були такі, що відсиділися, а тепер хочуть працювати. Останніх можна перевірити тільки часом. Не можна сказати «не був на майдані – не маєш права». Кожен має право, але людина має довести свою порядність, придатність, професіоналізм та патріотизм для роботи в раді Майдану та органах влади. Далі рада Майдану повинна відпрацювати механізм обрання керівного складу та прийняття членів ради, напрацювання галузевих напрямків роботи, - каже депутат міської ради від «Свободи», член ради Майдану Олександр Симчишин. - Останнім часом раді Майдану приділяється занадто багато уваги. Від неї чекають чогось надособливого. Це був робочий орган, який брав на себе ті чи інші напрямки і їх виконував. Але зараз навколо нього дуже багато зайвих розмов. Його потрібно перетворити на дієву структуру, тоді про нього можна буде говорити на тому рівні, на якому про нього говорять.

Таким чином на віче народ проголосував за 12 кандидатур. Їх повинні були затвердити на засіданні ГО «Майдан», початок якого затримали на годину.

У приміщенні облдержадміністрації зібралося всього 27 з 47 членів ГО «Майдан». Вони обрали головуючим на засіданні Олеся Вітряного.

Першим питанням засідання повинно було стати затвердження нових членів ради Майдану, обраних на площі, дозволивши входити до ради фізичним особам.

- Перш, ніж голосувати за людину, яка сама себе висунула на площі, необхідно дізнатися, що це за людина. Вони казали про себе тільки хороше, але хто ж ніхто про себе не скаже поганого. Є там і такі, яких я не бачив на майдані. Тому я буду утримуватися від голосування, - каже член ради Майдану Алім Міщук. – Ейфорія повинна пройти, адже ми йдемо до розвалу ради.

Після цього у залі розпочалася сварка, кожен вимагав щось своє і махав руками.

На місце голови вийшло три жінки. Олесь Вітряний зняв з себе обов’язки головуючого та залишив залу. Інші члени ради оголосили головами жінок. Але і вони не змогли проводити засідання серед галасу і хаосу.

Пересварившись, частина членів ради залишила засіданні. Ті, хто залишився змінили ще двох головуючих і почали складати новий список членів ради, закликаючи вступати до її лав.

- Є люди, які зацікавлені у тому, щоб не дати працювати раді Майдану. Якщо відпрацювати механізм прийому до громадської організації фізичних осіб-учасників майдану, все буде нормально. Два чи три члени ради Майдану дадуть рекомендації, зателефонувавши до кандидати на роботу і запитавши, якою він є людиною. Але голосувати за кота в мішку я не бачу сенсу. У порядку денному було вісім питань. Після того, як дообралась чи не дообралась рада Майдану, потрібно було обрати головуючого на засідання, який повинен був вести його далі, - каже член ради Майдану Володимир Богачук.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    Думок багато але потрібно залишатися вічливими і розважливими. Да ми їх засуджуємо, але вони відстоюють свою думку і думку своїх прибічників. Мені подобається як Лєсков стоіть на своїй позиції, чітко знає що відстоює і чітко сформована думка.
  • Anonymous

    вони всі там члени)))
  • Anonymous

    (:smile:)
  • Anonymous

    Так, ты особенный, дебил, там одни кацапские, а ты хохляцкий дебилллл.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up