Правий сектор шукає у Хмельницькому «бойові одиниці»

Правий сектор шукає у Хмельницькому «бойові одиниці»
У місті створили осередок всеукраїнського громадського руху «Правий сектор». Останній став відомим під час майдану у Києві. Радикальні, здебільшого націоналістичні та крайні праві організації об’єдналися, аби протистояти міліції.

Саме учасники «Правого сектора» брали участь в сутичці з силовиками 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського.

Головою руху у нашому місті є керівник обласного осередку організації «Тризуб» Анатолій Медведчук.

- Це природно, що «Правий сектор» з’явився у Хмельницькому, скажу навіть трохи запізно. Тому що всі люди були у Києві, а зараз там ситуація більш-менш стабілізувалася. Люди роз’їжджаються по місцях дислокації. Ми приїхали у Хмельницький і починаємо створювати осередок.

Відео дня
> Яку роботу будете виконувати?

- Ми будемо робити все, щоб не повторився сценарій минулих років, коли прийшла опозиція до влади і отримали президента Януковича, і всі ті події, які відбулися. Люди вже не ті, люди навчені гірким досвідом. Відповідно, ми об’єднуємося і будемо щось робити. Плюс, ми маємо зараз величезну проблему з північним сусідом, тобто ми будемо координувати свої дії з РНБО і всіма силами допомагати.

Чи багато в області людей вступило до «Правого сектора»?

- Достатньо багато, але кількість я не можу вам сказати. Для вступу є обмеження, але не дуже багато. В основному, це повноліття... В людини має бути патріотизм, для кожного знайдеться своя робота. Якщо людина, наприклад, спортсмен чи бувший військовий,  звісно, вона може стати в стрій і виконувати свої прямі обов’язки. Якщо програміст чи юрист – теж може виконувати якусь роботу. Нам потрібні люди будь-яких професій.

Жінки вступають?

- Звичайно, і їх, як не дивно, багато. Навіть коли були бойові дії у Києві, ми їх намагалися проганяти, але вони не хотіли нас слухати й принципово йшли… Але ми їх не допускали на передову й були дуже здивовані їхнім бойовим духом.

Самообороні будете допомагати чи ви якось відокремлені?

- Так, ми будемо співпрацювати із самообороною. Але у нас своя, можна сказати, політика, ми підпорядковані безпосередньо центру у Києві.

Особисто Ви ще очолюєте організацію«Тризуб»?

- Тут ситуація непроста. Організація «Тризуб» була ініціатором створення «Правого сектора». «Правий сектор» – це, взагалі-то, об’єднання правих організацій, які сповідують праві погляди. Відповідно, так як я керував «Тризубом» у Хмельницькій області, мене призначили керувати «Правим Сектором». Він на стадії становлення. Ми зараз збираємо людей, збираємо спорядження, будемо людей вишколювати, будемо з них, умовно кажучи, робити бойові одиниці, і працювати. Наразі ми шукаємо приміщення. Збираємося на майдані Незалежності, хлопці вивішають банери і будемо записувати всіх бажаючих. В нас також працює сторінка в соціальній мережі ВКонтакте, так що всі бажаючи можуть переглянути інформацію та звертатися.

Контактна інформація:

- телефон +380687060211

- електронна пошта [email protected]

- підійти особисто на Майдан у Хмельницькому до банера Правого сектора

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Как это (диктатура...) по-ленински.
  • Anonymous

    Необхідно розібратись, на кого об'єктивно спрацювали такі, як "Правий сектор", Ірина (чомусь - Ірина, а не Орися) Фаріон та тому подібні? Чи не "заслані козачки" вони? А відповідне судове рішення Росії, це "операція прикриття"? Це, що відбувається на Вкраїні (Шевченко писав саме - "на Вкраїні") якраз і є логічним наслідком і продовженням наших "майданів", науково - "охлократії", яка "твориться" у нас з кінця 80-их років. Це і територіальні втрати, і зобожіння основної маси населення, і поява олігархів ... А націоналістів при цьому використовують, як деякий "гумовий" виріб, що щоразу після використання викидають.
  • Anonymous

    вы вообще откуда, родимый? с другой планеты? не видите что творится?
  • Anonymous

    Серед Правого Сектору менше загиблих з причини хорошого вишколу і того, що Ярош не кидав своїх людей як гарматне м'ясо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up