Середню школу № 31 перетворять на молодшу та дитячий садок

Середню школу № 31 перетворять на молодшу та дитячий садок
Завдяки реформуванню загальноосвітньої школи № 31 на вулиці Щербакова, де зараз навчається лише 83 учні, місто поповниться додатковими групами для дошкільнят та класами для молодших школярів. Діти підуть до навчального закладу вже з 1 вересня цього року.

Середню загальноосвітню школу ІІ-ІІІ ступенів з профільним навчанням № 31 переформатують у Хмельницький навчально-виховний комплекс № 31 "дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І ступеня". Таке рішення прийняли депутати міської ради з огляду на те, що в обласному центрі поки що залишається актуальним питання влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади. Статут закладу вже затвердили.
- Якщо ми відкриємо ще кілька додаткових груп для дошкільнят, то питання з дитсадками для мешканців мікрорайону Виставка буде вирішене, – каже заступник начальника управління освіти Тетяна Дупляк.
Школа збиткова
У приміщенні школи № 31 був колись дитсадок. Наприкінці 90-х там відкрили школу профільного навчання. Це був окремий навчальний заклад для учнів 10-11 класів, який давав дітям можливість ознайомитися з різними професіями та оволодіти певними навичками.
- У місті працював навчальний комбінат, що біля Вічного вогню, який давав допрофесійну та професійну підготовку. І ми хотіли ці два заклади об’єднати, щоб учні ще зі шкільної парти отримували якусь спеціальність. У школі № 31 були педагогічні класи, класи з орієнтацією на медичну спеціальність, юридичного напрямку, різноманітні технологічні класи, – розповідає Тетяна Дупляк.
Освітяни ходили по навчальних закладах, з учнями та батьками проводили бесіди, агітували, аби діти йшли навчатися до нової школи і отримували профільні знання. Але проблема набору в 10-і класи все ж залишалася.
- З 2002-2003 років почали запроваджувати профільне навчання майже у всіх школах міста, і формувати класи у школі № 31 стало ще важче. Поряд із профільною підготовкою відкрили ще і допрофільну. Але ситуацію це не врятувало, – зізнається заступник начальника освіти. – І заклад став збитковим.
Наразі у школі навчається 83 учні. Після випуску залишиться 65 дітей. Утримувати заклад стало просто недоцільно.
Зроблять дитсадок
Рішення перетворити профільну школу в навчально-виховний комплекс виношувалося вже кілька років поспіль.
- Створити на базі школи НВК – це ідеальний варіант, коли під одним дахом і дошкільні групи, і шкільні класи. Діти знаходяться в одному приміщенні, їм легше психологічно, не треба після садочка звикати до школи, – пояснює Тетяна Дупляк.
Проаналізувавши кількість майбутніх першачків та зважуючи потреби мікрорайону, було вирішено відкрити 8 груп дошкільного виховання та стільки ж молодших класів.
- Уже є заяви від 44 батьків на набір дітей в перший клас, а також сформовані дві групи трирічних дошкільнят, – каже Тетяна Дупляк.
На ремонтні роботи навчально-виховного комплексу з міського бюджету виділили півмільйона гривень. На придбання обладнання – більше 40 тисяч. Облаштування приміщень заплановано розпочати у червні, під час шкільних канікул.
Вчителів працевлаштують
У школі працюють 18 вчителів, троє з яких вже попередньо працевлаштовані у інші навчальні заклади.
- Залишилося відкритим питання із 15-ма педагогами. Ті з них, хто не пенсійного віку, будуть працювати в інших школах, можливо, відразу у двох. Але обов’язково вони матимуть певну кількість академічних годин, – запевняє заступник начальника освіти.
Багато учнів школи № 31 хотять переходити до інших шкіл мікрорайону разом із своїми класними керівниками. І це питання вирішується позитивно. Є домовленості зі школами №№ 21, 22, 25, вони готові прийняти поповнення.
Директором НВК № 31 залишається її теперішній керівник Алла Войталюк.  
- Я свого часу навчалася у цій школі в педагогічному класі. Потрапити сюди було досить престижно. Але на сьогоднішній день мешканці прилеглих до школи багатоповерхівок виявили бажання, аби у закладі відкрили молодші класи, щоб дітям було зручно добиратися до школи, – каже директор школи № 31 Алла Войталюк.  
За словами керівника, навчати першачків будуть досвідчені вчителі з НВО № 1 та школи І ступеня № 30.
- Треба завойовувати авторитет, зробити школу зразковою, щоб діти потім могли без проблем вступати до гімназії. Вихователів набираємо з досвідом роботи, на конкурсній основі. Зараз стоїть завдання зробити ремонт у класних приміщеннях та групах, навести лад у туалетах, придбати меблі та обладнання для харчоблоку, – говорить Алла Войталюк.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up