Студент Артур Стерницький розповів, як працювати рятувальником на пляжі

Студент Артур Стерницький розповів, як працювати рятувальником на пляжі
  • 21-річний Артур, який хоче стати інженером, влітку підробляє рятувальником на хмельницькому пляжі.
  • Хлопець надає перевагу активному відпочинку, обожнює футбол, плавання, лижі.
  • Рятувальник каже, що головні причини нещасних випадків на воді - купання у недозволеному місці та у нетверезому стані. 

- Кожного дня ми працюємо по 12 годин, у нас є все необхідне. При небезпечній ситуації у нас на базі є лікар, в разі чого за декілька хвилин  ми надаємо першу медичну допомогу, - розповідає Артур Стерницький.

 

Сезон купання у самому розпалі. І хоч прохолода останніх днів не дозволила поніжитись на сонці, місцевий пляж безлюдним не буває. Сюди приходять подивитися на захід сонця та відпочити з дітьми.

Відео дня

Про роботу 

Як поводять себе хмельничани біля води знає студент Київського Національного університету архітектури та будівництва  Артур Стерницький. Хлопець, який вирішив стати інженером, підробляє під час літніх канікул. Він - рятувальник. Журналісти vsim.ua розпитали у хлопця, що найважче у роботі рятувальника.

- Найбільше проблем виникає з відпочиваючими. Завжди потрібно бути на сторожі, постійно контролювати, щоб мешканці були більш обачними та не запливали надто далеко, дивилися за дітками, - каже Артур. -  Моя головна робота - це попередити людину. Багато, хто байдуже, а то й взагалі скептично ставиться до нашої роботи.


На човні рятувальники слідкують, як поводять себе хмельничани на воді


Погода останні дні дуже мінлива. Кілька днів йдуть дощі, а щойно виходить сонце, пляж “оживає”. У такі дні треба бути  особливо уважним та вслідкувати за всіма відпочивальниками. Але найбільша проблема з п’яними. Їм рятувальникам складно пояснити, що купатися в такому стані дуже небезпечно.

- Майже кожної зміни доводиться сперечатися з людьми в алкогольному стані. Ми нічого не можемо їм зробити, окрім того, щоб дати попередження. Були два випадки, коли ми змушенні були викликати  поліцію. Але, що смішно, так це те, що штраф становить всього 17 гривень, -  розповідає Артур. - Хочеться, щоб наші люди були більш свідомими та обережнішими. Особливої уваги приділяли своїм діткам та дотримувались правил безпеки на воді.

Про особисте 

Артур почав працювати у 16 років, спочатку допомагав батькам у сімейній справі. Цього року після закінчення іспитів вирішив спробувати себе у ролі рятувальника на хмельницькому пляжі. Підкреслив, що робота йому до снаги.

- Роботу мені знайшли знайомі, ще у школі я професійно займався плаванням та греблею, тому, коли повернувся у Хмельницький, одразу запропонували роботу. Щоб не сидіти вдома, я вирішив спробувати. Тим більше,що я цілий день на свіжому повітрі, засмагаю, плаваю, контролюю пляж.

 

Артур з батьками на випускному

Хлопець ще зі школи почав займатися спортом, гребля в каное, бокс, волейбол, плавання, футбол, у греблі не один раз брав участь у всеукраїнських змаганнях та займав призові місця. Наприклад 2011 році їздив з командою на чемпіонат країни серед команд ДЮСШ в Дніпропетровськ. Де з 57 команд, посіли четверту загальнокомандну сходинку, а сам Артур отримав одну срібну та одну бронзову відзнаку.

чергова перемога з греблі в каное

 

Рятувальники на міському пляжі чергують у три зміни по 12 годин -  з 8:00 до 20:00.

 

Підготувала Крістіна Христофорова

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up