Прайс на шлюб: скільки коштує весільна церемонія у Хмельницькому

Прайс на шлюб: скільки коштує весільна церемонія у Хмельницькому
  • Просто зареєструвати шлюб можна безкоштовно. Сплатити треба лише державне мито.
  • Весільні урочистості та обряди коштують від півтораста до півтори тисячі гривень.
  • Ціна церемонії залежить від її тривалості, місця та дати. 

На початку місяця закінчився різдвяний піст. Йому на зміну стартував сезон весіль. Кожен планує цей день у відповідності до смаків та можливостей. Хтось влаштовує гучне торжество із купою гостей, комусь вистачає скромного святкування. Яким би не було весілля, воно не обходиться без традиційної реєстрації стосунків у стінах РАЦСу. Скільки коштує весільна церемонія у Хмельницькому, дізнавались журналісти vsim.ua.

Сама реєстрація шлюбу в Україні є безкоштовною. Але кожному, хто бажає одружитись, слід сплатити держане мито за видачу свідоцтва про шлюб. Це обійдеться всього у 85 копійок. Але тоді можна забути про палкі слова привітання, традиційний весільний марш та процес обміну обручками. Наречені просто поставлять підписи та заберуть свідоцтво про шлюб.

Тим, хто бажає урочистостей, доведеться сплатити більшу суму. Адже організація та проведення шлюбного обряду належить до платних послуг. У міському РАЦСі кажуть, що ціна урочистої церемонії залежить від дня тижня, місця проведення та тривалості. Вартість коливається від 150 до 1500 гривень.

Відео дня

Розрахуватися за обряд слід перед тим, як одружуватись. Щоб знати скільки платити та яку церемонію обрати із молодятами проводять консультацію. Найперше, що визначає вартість реєстрації – дата. Одружитись у вихідні та святкові дні буде вдвічі дорожче. Щоправда, вихідними у РАЦСі вважаються понеділок та неділя. Далі – тривалість церемонії. Її можна замовити на 15, 20 та 25 хвилин. Сума щоразу збільшується на 50 гривень. Також важливу роль грає місце проведення обряду. У вихідні та святкові дні вартість виїзної церемонії подвоюється. 

У міському відділі реєстрації актів цивільного стану розповідають, що молодята, які планують весілля, найчастіше обирають урочисті церемонії. Таких же, що замовляли обряд на виїзд, практично немає.

А от розлучення коштуватиме 8 гривень 50 копійок. Це плата за державне мито. Та крім того, при реєстрації та розірванні шлюбу треба буде ще й сплатити за банківські послуги.

Читайте також: 

На весілля до фортеці: хмельничан можуть одружити у Кам’янці за один день

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up