Хмельницький і жінка: Поки чоловік воює на Сході, вагітна дружина виховує шістьох дітей

Хмельницький і жінка:  Поки чоловік воює на Сході, вагітна дружина виховує шістьох дітей
33-річна Ірина Скубиш – дружина військовослужбовця та мати шістьох дітей. У нерідному їй Хмельницькому жінка, чекаючи чоловіка з війни, виховує п’ятьох синів та дочку в орендованій квартирі. Але вона не падає духом, а радіє кожній хвилині життя, адже незабаром її сім’я поповниться сьомим малюком.

Роман, Олег, Ілля, Марк, Давид, Маргарита – чарівні дітки родини Скубиш. А скоро  їх стане ще більше. Найстаршому хлопчику 13 років, а єдиній донечці всього рік. За малечою зараз доглядає лише мама Ірина, бо їхній  батько Олександр захищає країну на Сході. Як живеться багатодітній сім’ї у Хмельницькому, дізнавалися журналісти «ВСІМ».

Привітна жінка зустріла  посміхаючись, вона запросила пройти до квартири. Одразу стало відчутно, що у цьому помешканні вирує життя. Діти метушаться й на гостю не звертають уваги. В трикімнатній квартирі одні хлопці бігають, інші складають конструктор, а найстарший зайнятий  комп’ютером . Маленька дівчинка тихенько сидить на руках й їсть яблучко - у Маргаритки якраз ріжуться зубки.«Плакала я, плакали і наші діти»  

Свою історію Ірина розпочала із зустрічі з майбутнім чоловіком Олександром.  Вони зустрілися,  коли чоловік служив в одній з військових частин Ізяслава. Молоді люди закохалися та одружилися. Там же народилося двоє перших  дітей.

Відео дня

-Коли розформували військову частину, де мій чоловік служив, ми переїхали на Одещину. Чоловік звідти родом, - каже Ірина. -  Спочатку жили у його батьків, життя по-різному складалося. Через деякий час ми придбали на Одещині маленьку квартиру, туди й переїхали. Там нормальних умов не було, щодня необхідно було  пропалювали в пічці, постійно було прохолодно. Виникали й інші труднощі але ми сподівалися на краще. Там народилися наші менші дітки. Жили дружно, чоловік допомагав доглядати за дітьми та по господарству…

Восени 2014 року Олександр перевівся на службу  у Хмельницький. Але кожні два тижні він приїздив до своєї великої родини. Під час однієї такої зустрічі чоловік повідомив  сім’ї, що  поїде воювати на Схід.

- В нього було велике бажання захищати нашу країну від ворога, тому коли він мені про це сказав, я не могла нічого вдіяти, - розповідає Ірина. -  Я, як жінка, розумію його й підтримую у всьому. Загорівся і все. Плакала я, звісно, ж плакали і наші дітки. Але він казав, що буде берегтися, й обов’язково повернеться, адже на нього вдома чекає любляча дружина та шестеро діток.

Справляється з усім сама

На збори у сім’ї  часу багато не було, тому взяли все найнеобхідніше і поїхали у Хмельницький. Найнявши мікроавтобус, перевезли деякі речі, звісно, ж все забрати не вдалося, бо не вмістилося у транспорт. Залишили великі ліжка та інші меблі. 

-Квартиру у місті чоловік підшукував довго. Хоч і нерухомості у Хмельницькому багато, йому з пошуком прийшлося важко, - розповідає багатодітна жінка. - Як тільки дізнавалися, що у нас шестеро дітей, одразу була відмова. Вісім чоловік у квартирі - це для них багато. Відповідали й таке, що здають квартири на невеликий термін, але це нам вже не підходило. А загалом, ми дуже хотіли зняти будиночок, нехай і невеличкий. Діткам було б зручно на вулицю виходити та гратися на подвір’ї .

Все ж  сім’я підшукала житло і переїхала у Хмельницький  напередодні нового року, 22 грудня. А вже 25 грудня Олександр поїхав добровольцем в АТО. У квартирі меблів та інших речей було не багато. Але потроху Ірина з шістьма дітками обжилася. Її мати іноді приїздила допомагати доньці та онукам.  Але не надовго, адже жінка вже у віці та й хворіє.

-Чи нам щось потрібно? . Напевно, ні. У нас все нормально, скромно відповідає Ірина. - Волонтери допомогли  ліжками, іграшками і одягом для дітей. Проблеми трохи були з пральною машиною, вона не постійно працювала, я місяць прала все руками… Ми звикли до того що є, а чогось немає, то не страшно. Людям деяким дивно, якщо чогось в домі немає, наприклад,  меблів чи якоїсь техніки. Але ж це не головне. Квартира тепла, а це добре для діток.Зупинятися не збираються  

З сусідами Ірина зі своєю родиною ще не познайомилася, лише заочно. Сусіди «тарабанять» по батареях іноді.  Воно й не дивно, адже хлопчики у неї дуже рухливі й постійно граються.

-Будемо незабаром Марка та Давида влаштовувати в садочок. А старші дітки з самого початку переїзду вже ходять у школу в другий, п’ятий та дев’ятий класи. Вчаться добре, друзів ще не знайшли, але все попереду, - каже жінка.    

-Мені ще не допомагають по господарству, лише трішки, підросте маленька Маргаритка, якій лише річок, то буде мамина помічниця. А взагалі я вже звикла сама все робити. Чоловік як на роботі, то я все із дітками і по дому справлялася. В нас вдома як маленький дитсадочок - дітки жваві, постійно метушаться. Ми з Олександром очікуємо ще на одну дитинку, думаємо, що це буде дівчинка, але якщо й хлопчик то теж добре.  Нас іноді запитують, чи плануємо ми ще діток народжувати. Відповім, як Бог дасть. Зараз чи не саме головне, аби чоловік повернувся живим та здоровим зі Сходу до нас. Ми всі його любимо та з нетерпінням чекаємо.

 

Нагадаємо, сайт vsim.ua розпочав спеціальний проект для жінок і про жінок «Хмельницький і жінка».  

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    люмпен він і є люмпен це коментаторам. все в цій сімї буде добре. вони знають, що таке родина, взаємодопомога, чесна праця . діти виростуть справжніми людьми. храни їх Бог.
  • Анонім

    Тут одного думаешь как  прокормить с таким курсом, а выучить то потом... А тут такие семейки, небось ещё по 100000 получали (теперь облом), меценаты квартиру снимают, деток внеочереди на бюджете выучат :) Мне вот интересно что они этим детям дадут, чему она их научит если кроме роддома и пелёнок за жизнь нихт не видела.. Нехотелось бы .. но боюсь поколение гопников подрастает.
  • Анонім

    Я не знаю.....чи э розум в цiй сiмьii..... дай боже конечно щоб чоловiк вернувся живим з вiйни!
  • voltron

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up