Найчастіше хмельничани розлучаються після 10 років шлюбу. Причини - відсутність сексу та гра в мовчанку

Найчастіше хмельничани розлучаються після 10 років шлюбу. Причини - відсутність сексу та гра в мовчанку
Вдалий шлюб базується на трьох основних факторах – емоційному, словесному та сексуальному. Уникаючи та ігноруючи один з них, пара ризикує швидко набриднути одне одному та розійтися. За минулий рік у Хмельницькому розлучилось 385 пар, більшість з яких прожили разом більше десятиліття.

Дуже часто молода пара переконана, що з початком спільного сімейного життя закінчуються всі радощі та романтика їхніх стосунків. В цьому випадку чоловік і дружина перестають цікавитись одне одним, замикаються у власному світі, а спілкування зводиться до банальних розмов про побут. Хмельничани, які мають за спиною багаж від 1 до 5 років подружнього життя теж розлучаються найчастіше, таких пар лише за минулий рік було 133.

За інформацією відділу реєстрації актів цивільного стану 

Відео дня

Практичний психолог Галина Літвінова каже, що бажання розірвати шлюб пояснюється кризою у стосунках і виникає у пари не лише в перші роки спільного подружнього життя. Адже розходяться  як молоді, так і вже достатньо зрілі сім’ї.

- Перший рік життя подружжя можна назвати кризовим, тому що зазвичай в це момент жінка встигає завагітніти чи народити дитину. А з народженням малюка перебудовується увесь світ подружжя, - розповідає Галина Літвінова. – Звісно ж, раніше пара мала багато вільного часу, приділяли увагу одне одному, мали спільні інтереси. А з появою немовля  усе будується навколо дитини. Не всі пари це витримують, тому в перші роки подружнього життя трапляється багато розлучень.

Наступна криза, за словами психолога, може виникнути, коли підростає дитина. Тоді багато часу чоловік та дружина витрачають на первістка, більшість у цей період потребує сили та терпіння. У кожного з пари відбувається переосмислення цінностей. Тому важливо проявити неабияке терпіння, розуміння і любов.

Статистика розлучень свідчить, що найчастіше хмельничани розлучають у зрілому віці, проживши разом 10 і більше років. Спеціаліст пояснює це тим, що і такий термін не може стати на заваді виникненню кризи.

- Найчастішу у нас вступають у шлюб у віці 21-25 років, додаємо 10 років і виходить криза, яку в народі називають «криза середнього віку» - 30-33 роки. В цей момент знову йде переоцінка життя,  чоловіки і жінки задаються питанням, а чи з тим поєднав своє життя, а чи досяг я того, чого хотів, - розповідає Галина Літвінова. - Багато людей не виходять з кризи і не бажають щось змінювати, а одразу хочуть розлучитись, адже це найлегше. Шлюб – це постійна праця, яка потребує від партнерів кохання, розуміння, поваги та підтримки. Люди часто думають, що у шлюбі вони деградують, однак, насправді пара росте, але для цього потрібно кохати і розуміти одне одного.  

Так званий шлюб за розрахунком, за словами Галини Літвінової, взагалі приречений із самого початку. Причини розриву закоханої пари також можуть бути різними.   

- Приводом може стати те, що у пари не збігаються інтереси, немає емоційної підтримки, відсутнє сексуальне життя. Іноді це може бути навіть неуспішність спільних дітей у школі. Велика різниця у віці теж може призвести до розриву, - каже практичний психолог. - Оптимальною є 5-7 років різниці. Загалом, шлюб тримається на трьох китах – це словесний, емоційний та сексуальний зв'язок. І якщо один з цих елементів випадає – то шлюб починає хитатись, а якщо вже третій, то дійсно, слід брати і розлучатись.

Найперше – спілкування. Якщо парі немає про що поспілкуватись, тоді кожен замикається у власному світі, з цього починається окреме життя як чоловіка, так і дружини. Емоційна підтримка теж є обов’язковим фактором. Важливу роль тут відіграє прагнення ділитись емоціями, слухати і підтримувати одне одного. Сексуальний чинник теж відіграє визначальну роль, адже, як запевняють психологи, секс у подружжі – це не задоволення біологічних потреб, а прояв кохання.

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Як би перестали наші люди пити алкоголь безбожно, то в 3 рази можна було б зменшити ці показники, але держава цим не займаєця а люди не освічені тому і пьють як чорти , про яку сімью може йти мова .
  • Stig

    Всі хто писав що не в сексі справа - розведені с..чки)))

    Проблема була можливо в цьому, а вони накрутили щось собі.

    Мужикам треба більше такого кохання, доказано наукою...

    Але й інші фактори не потрібно виключати, все правильно стисло сказано тут!
  • Ксенія

    ВІД ТАКИХ ПСИХОЛОГІВ  І  "МАЄМО ТЕ ,ЩО МАЄМО"

    voltron reply Ксенія

    а разве психологи виноваты в ваших семейных проблемах? А разве не мы сами делаем нашу жизнь сложнее. знаю случаи, когда психолог подскзывал как правильно мыслить. это работает.
  • Анонім

    В кого є секс, той має щастя
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up