Годинами у черзі. Хмельничани тиснуться під кабінетами на профдопуск

Годинами у черзі. Хмельничани тиснуться під кабінетами на профдопуск
  • У хмельницьких поліклініках наприкінці серпня справжній аншлаг.
  • Десятки педагогів обурюються, що чекають на профогляд годинами.
  • В управлінні охорони здоров’я кажуть, чекати б не довелось, якби вчителі не тягнули до останнього. 

 

Армія вчителів, вихователів і загалом всі працівники навчальних закладів масово кинулись на професійний медичний огляд. Саме ця обов’язкова процедура і дає дозвіл працювати з дітьми. Проходять його у поліклініках за місцем проживання. Десятки лікарів і паперова тяганина - з цим педагоги стикаються щороку.

Справжній ажіотаж у поліклініках наприкінці серпня. Сотні хмельничан простоюють у чергах по годині, а то й по кілька годин. Під одним кабінетом може зібратись шеренга з кількох десятків пацієнтів. 

Сьогодні, 30 серпня, у відділенні профоглядів поліклініки №4 людно і душно. З самого ранку у підвальному приміщенні закладу бажаючих отримати профдопуск – більше півсотні. Люди розділились на два табори. Одні – на здачу крові, інші – за довідками. Черга сформувалась одразу при вході у відділення і тягнеться аж під кабінети. Важко розібратись, хто «крайній» і куди саме. 

Відео дня

- Я вже хвилин 35 тут стою. Скільки себе пам'ятаю, скільки такі черги, - каже жінка, перед якою у черзі більше 30 людей.

Коридор тісний. Одні туляться під стіною, хтось намагається пропихнутись ближче, інші виходять на вулицю подихати свіжим повітрям. 

Профдопуск видають у цокольному приміщенні четвертої поліклініки

Така ситуація звична і однакова щороку. Вчителі тягнуть до останнього моменту. Так переконує начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міськради Борис Ткач.

- Був графік. Вони мали пройти профогляд впродовж травня, червня, липня і серпня. Не вписалися в терміни, тому такий ажіотаж. Часу було вдосталь. Така ситуація щороку. Це не залежить від того, скільки працівників у кабінетах. Більше ж не потрібно. Просто люди не дотримались графіку, - пояснює Борис Ткач.

Тим часом, не стихають дискусії хмельничан і в соцмережах.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Николай Коваль

    Можна за тиждень до навчального року сформувати групу лікарів спеціально для профогляду вчителів і не створювати черги в поліклініках .А профогляд для вчителів зробити в якомусь одному спеціальному місці.
  • Ольга Підгурська

    Реально і допуск і мазок в одній черзі. Невже складно зробити два кабінети !!!!!!!!!!!!!!!!!! Про це вже говорять роками! !!!!!!!
  • Герасімчук Людмила

    це неізбєжно, як толкучка в громадському транспорті і вічне ниття як все погано. Змиріться з цим
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up