Абстрагування душі: хмельничан запрошують на фотовиставку кольорових плям

Абстрагування душі: хмельничан запрошують на фотовиставку кольорових плям

У Хмельницькому покажуть виставку фотографій, в основі яких лежить зображення форм, ліній і кольору на знімку, виконаному за допомогою різних фотографічних прийомів і технологій. 

У Хмельницькому відкриється виставка Першого відкритого всеукраїнського конкурсу абстрактної фотографії та фотопроекту Валерія Лещинського "Абстрагування душі". На ній представлять 29 робіт переможців і номінантів конкурсу, найкращі роботи авторів, які відібрало журі, а також 15 робіт Валерія Лещинського. Про це повідомляють на офіційній сторінці Хмельницького музею-студії фотомистецтва у Фейсбук. 

"Абстрагувати – це з цільного відокремити головне, не беручи до уваги решту – другорядне. Але як і хто може визначити це головне? Адже все залежить від того, хто визначає та як: розумом чи серцем, тобто душею. Адже її, душу, автор і намагається абстрагувати. А з чого вона, душа, складається, з яких антагонізмів і подібностей, поривань і почуттів: добра і зла, любові і ненависті, самозречення та егоїзму, вірності та зради, відчаю та задоволеності, бажань і відчуженості, страждань і насолод... Ці складові можна перераховувати дуже довго... Які з них візьмуть гору? Якими різнокольоровими згустками, яскравими або чорними крапками, ламаними лініями або такими, що йдуть в нескінченність, виявляться вони в свідомості? Як їх спроектувати, абстрагувати розумом і творчо втілити в площинному світі фотографії?
У кожного художника своє бачення і свої шляхи творчої реалізації. Свою ідею Валерій Лещинський висловив в представлених роботах..." - йдеться у повідомленні. 

Довідка

Відео дня

Валерій Лещинський - фотограф, член Національної спілки фотохудожників України, в останні роки створив кілька проектів, які з цікавістю сприйняли глядачі і мистецтвознавці. Прихильник пікторіального напрямку розвитку фотомистецтва. Працює в стилі сучасного цифрового пікторіалізму і фотоімпресіонізму, експериментує у concept&abstraction.

Відкриття фотовиставки відбудеться 27 жовтня о 16:00 в Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва. Триватиме вона до 12 листопада. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Илья Мельник

    классно....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up