Прокуратура проти євромайданівців далі проштовхує незаконний обвинувальний акт

  • Sergiy Parhomenko

Закарпатська прокуратура продовжує проштовхувати до Святошинського райсуду Києва незаконний обвинувальний акт у справі двох волонтерів євромайдану.

Закарпатська прокуратура продовжує проштовхувати до Святошинського райсуду Києва незаконний обвинувальний акт у справі двох волонтерів євромайдану, які 24 січня 2014 року в день вбивства російського нелегала Олексія Планкіна в Мукачеві, забирали в цьому місті обладунки для Євромайдану: шоломи, бронежилети тощо.

Відео дня

Попри те, що згодом було встановлено, що волонтери-євромайданівці прибули до Мукачева майже за 10 годин після настання смерті Планкіна, слідча МВС Данько та прокурор Ільчук намагалися за всяку ціну посадити патріотів. Для цього фальсифікувалися докази, запахова експертиза, вигадувалися неіснуючі обставини справи.

У 2015 році Закарпатський апеляційний суд випустив патріотів на свободу, втім підключилася до справи Москва. У воєнний час, коли на фронті від рук російських окупантів та диверсантів гинуть українські громадяни, на ім’я колишнього заступника генерального прокурора Севрука надійшов лист з Москви з вимогою розібратися з патріотами.

Паралельно на СТБ в проекті «Битва екстрасенсів» маніпулятивним чином, за відсутності експерта і сторони так званих обвинувачених, а реально – лише підозрюваних, на волонтерів-євромайданівців Білика і Шовкалюка також намагалися повісити вбивство російського нелегала.

У вересні 2016 року громадськість і журналісти були ознайомлені з подробицями цієї справи. В документальному розслідуванні «Прокуратура України досі на службі Кремля?»https://www.youtube.com/watch?v=sN1UqiDM4dI

було висвітлено антиукраїнську діяльність вбитого нелегала Планкіна, показано його зв’язки з місцевим криміналітетом та ФСБ. Озвучено всі версії вбивства, і викрито фальсифікації до яких спричинилося слідство. Сказано було також про службові злочини та злочини проти правосуддя, вчинені прокурорами прокуратури Закарпатської області, а саме: штучне створення доказів обвинувачення, порушення права на захист, зловживання службовим становищем, службове підроблення та складання незаконного обвинувального акта проти євромайданівців.https://www.youtube.com/watch?v=p2XJyyDA7S8

І от цей незаконний документ закарпатські прокурори вже вп’яте намагаються проштовхнути до Святошинського суду.http://ukrpohliad.org/news/u-spravi-yevromajdanivtsiv-bilyka-i-shovkalyuka-prokuratura-vp-yate-proshtovhuye-nezakonnyj-obvynuvalnyj-akt.html

Прикметно, що в вищих закладах юридичної освіти України, навіть в Академії ГПУ лектори перед слухачами наголошують на неприпустимих порушеннях, допущених прокурорами прокуратури Закарпатської області при складанні цього незаконного обвинувального акту. Тобто навіть в середовищі прокурорських співробітників незаконність обвинувачення щодо євромайданівців Білика і Шовкалюка є таємницею Полішинеля.

Спливають часи, заступник генпрокурора Севрук усунутий з посади Юрієм Луценком, пішов на пенсію фальсифікатор-прокурор Ільчук, а закарпатська прокуратура наче маньяк з американського фільму воліє позбавити невинних євромайданівців свободи.

З цього приводу, Вячеслав Шовкалюк написав листа, в якому звернувся досуду. Шовкалюк пише, що в разі призначення незаконного судового розгляду, справу проти нього одразу закриють, позаяк Вячеслав Шовкалюк збирається накласти на себе руки, адже на підставі незаконного обвинувального акта неможливо ухвалити законний виправдувальний вирок.

Є лише один законний спосіб не порушити принцип верховенства права – це закрити кримінальне провадження щодо євромайданівців.

Як вчинить суд покаже час? І досі в Україні зберігається алогічна тенденція. Українська прокуратура залюбки ініціює покарання патріотів, та ще жодного зрадника чи російського шпигуна засуджено не було.

Нагадую, що 5 жовтня підготовче судове засідання було розпочате, втім через хворобу Вячеслава Шовкалюка слухання було перенесено на 16 листопада. Скільки ще в Святошинському райсуді будуть розглядати незаконний обвинувальний акт проти євромайданівців Білика і Шовкалюка – одному лише Богу відомо.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up