Хибні ідеали

  • Василий Васильев
Часом видається дуже зручним способом прикритись від загальних проблем стіною моралізаторства та повчати інших на прикладах псевдо-звершень минулого. Проте, відверте лицемірство подібних дій стає очевидним одразу та показує справжню сутність прихильників секти «свідків хліба по 16 копійок». Виходячи з того, що в «східних деспотіях» хліб завжди був дешевим, бо це – основа стабільності влади авторитаризму. Прогріхи в економічній, соціальній та ін. політиці компенсувалися виправданням «доступності» продуктів харчування (якість не бралась до уваги).

Взамін на це, тодішня «номенклатурна деспотія» вимагала від будь-якої особистості приносити себе в жертву в ім’я «світлого майбутнього». Однак, дійсність була нестерпною, а мислення завжди «подвійним» (для офіційних висловлювань, і для побутового вжитку в близькому колі людей, яким можна довіряти).

Щось на зразок цього, можна спостерігати в сучасній «скрєпной» та КНДР. Коли обмеження прав людини пояснюється ворожим оточенням, от тільки «вороги», ще не до кінця усвідомлюють свої підступність і хижацькі наміри.

Тому, якось дивним виглядає відчайдушне прославляння «совкового» минулого людьми, які були очевидцями реалій життя при «розвинутому соціалізмі». Їх спорадичні звинувачення у політичних репресіях чи розправах, взагалі звучать абсурдно та є досить комічними. Хоча, всі і так чудово знають про справжню суть обурення суворою дійсністю. Водночас, цими «корисними бовдурами» користується агресор.

Відео дня

Сьогодні трапляються істеричні інтерв’ю російським псевдо-журналістам лідера напівпідпільної КПУ, які мавпують партійно-комсомольські функціонери нижчі за рангом, намагаючись створити викривлену реальність, де комуністи: користуються широкою суспільною підтримкою, є представниками інтересів народу (народних мас) та борцями з ненависним режимом. Ці фантазії монотонно публікуються на всіляких ідеологічних сайтах і групах соцмереж в сподіванні загітувати якусь несформовану свідомість.

Таким проявам мазохізму варто тільки поспівчувати, а також, не сприймати всерйоз, оскільки вони нічого спільного із адекватністю не мають.

На противагу «викопним» утопістам протиставити можна свідоме громадянське суспільство із забезпеченням середовища для гармонійного розвитку кожної особистості. Потрібно тільки пам’ятати, що жоден зайда нам його не збудує. Ця відповідальність лежить безпосередньо на нас, а часу катастрофічно обмаль.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up