У Хмельницькому покажуть оперу "Украдене щастя"

У Хмельницькому покажуть оперу "Украдене щастя"

З нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка Хмельницька обласна філармонія представить масштабний мистецький проект. 

28 та 30 жовтня хмельничани стануть учасниками захопливого музично-драматичного дійства, якщо завітають на прем’єру однієї з найкращих сучасних українських опер «Украдене щастя» Юлія Мейтуса за мотивами однойменної драми Івана Франка. Про це повідомляють у прес-службі Хмельницької обласної філармонії.

Опера «Украдене щастя» на лібрето Максима Рильського була вперше поставлена у 1960 році у Львові та відтоді стала справжньою репертуарною окрасою оперних театрів України. У музиці Юлія Мейтуса геніальний витвір Івана Франка знайшов надзвичайно тонке та глибоке відтворення як у сенсі розкриття психології людських відносин, змалюванні яскравих індивідуальних характеристик головних героїв драми, так і в майстерному використанні національного музичного фольклору – від його симфонічного переосмислення до прямого цитування народних мелодій.

У постановці задіяні кращі творчі сили філармонії: Академічний симфонічний оркестр (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Леонов), хор та балет Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» (художній керівник та головний диригент – народний артист України Микола Балема), заслужені артисти України Фатіма Чергіндзія, Олена Леонова, лауреат міжнародних конкурсів Степан Дробіт, Казимир Місюренко, Руслан Фандуль, Олена Урбанович, Андрій Морголя, Григорій Бойчук. До участі також запрошені солісти Львівського Національного Академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, зокрема роль Миколи Задорожного виконає лауреат міжнародних конкурсів Ігор Кузьмич, партію Насті – лауреат міжнародного конкурсу Тетяна Вахновська.

Відео дня

Постановником виступить вже знайомий хмельничанам за минулими оперними виставами талановитий режисер Івано-Франківського Академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка Орест Пастух, який разом з диригентом Тарасом Мартиником представлятиме оригінальний сучасний погляд на українську класику.

Оперу "Украдене щастя" покажуть 28 жовтня о 18:30 та 30 жовтня о 17:00 у Хмельницькій обласній філармонії.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up