Життєва позиція: «За конкретні справи» об’єднали всю творчу молодь Хмельниччини

Життєва позиція: «За конкретні справи» об’єднали всю творчу молодь Хмельниччини
Неймовірна новорічно-різдвяна атмосфера панувала у театрі імені Старицького 30 січня. Тут зібрались кращі творчі колективи з усієї Хмельницької області аби взяти участь у фіналі Хмельницького обласного фольклорного фестивалю «Зимовий вернісаж».

Ініціаторами такого дійства стала обласна громадська організація «За конкретні справи» та народні депутати України Олександр Герега та Андрій Шинькович.

Двадцять один колектив продемонстрував постановки з кращими українськими традиціями святкування Катерини, Андрія, Святого Миколая, Різдва, Маланки, Василя та Водохреща. На сцені юні артисти намагались максимально відіграти свої ролі, аби нагадати глядачам про ту особливість українського народу, що існувала ще сотні років тому.

«Немає нічого ціннішого, аніж дитяча творчість, ніж їхні хвилювання та старання на сцені. Наша команда громадської організації «За конкретні справи», її лідер Олександр Герега – вже не перший рік організовує подібний фестиваль. Та кожного разу ці юні таланти дивують нас своїми творчими підходами, своєю сміливістю та образами. З захопленням спостерігаючи за цим дійством, ми переконані, що працюємо у вірному напрямку, вкладаємо у найцінніше – наше майбутнє, наших подільських дітей», – наголосив під час заходу народний депутат України, співголова політичної партії «За конкретні справи» Андрій Шинькович.

Емоції у залі не вщухали протягом дня, тут, попри те, що усі свята минули, панувала справжня українська новорічно-різдвяна атмосфера. Привернули увагу як учасників так і всіх присутніх і до благодійності. Протягом всього фестивалю у фойє проходила виставка-ярмарок дитячих робіт. А виручені кошти по закінченню передали на лікування маленькій Даринці Бойко з Віньковецького району, яка народилась з повною катарактою обох оче й. Юні подоляни доклали максимум зусиль, аби долучитися до гарної справи та подарувати Даринці можливість побачити всю красу України. Загалом вторгували 8 500 гривень та передали мамі. Та в свою чергу не могла стримати емоцій:

«В мене просто нема слів, найприємніше, що до цієї справи долучились діти. Долучились аби врятувати мою донечку. Дякую кожному з тих, хто взяв участь у яр марці. Та дякую організаторам, які влаштовують такі фестивалі».

Найбільш хвилюючим для всіх присутніх як і для учасників стало нагородження. За словами журі – цього річ важко було обирати переможців, адже кожна дитина у свій виступ вклала душу.

«У цьому фестивалі немає переможених, адже те, що кожна дитина поборола в собі страх перед великою сценою, вони зуміли поринути у те, що було засноване нашими пращурами ще сотні років тому, і подарували незабутні враження кожному з присутніх. Для нашої команди «За конкретні справи» – це розвиток молоді. Тож ми і надалі будемо влаштовувати подібні конкурси, залучати дітей до творчості, спорту та спілкування. Можливо вже наступного року наш зимовий проект об’єднає в собі учасників не лише з Хмельниччини, а й інших областей. Адже лише так ми будемо разом з нашим підростаючим поколінням, нашими талантами зміцнювати та ще більше об’єднувати Україну», – відзначила депутат Хмельницької обласної ради від політичної партії «За конкретні справи», помічник народного депутата України Олександра Гереги, керівник проекту «Зимовий вернісаж» Уляна Ткаченко.

Перше місце виборов фольклорний колектив з Городоцького району, вони представляли глядачам та суддям постановку про День Святого Миколая. Номінація Гран-прі дісталась команді з Чемеровецького району, які відтворили найкраще усі традиції святкування Маланки. Разом дві команди отримали в подарунок кубки, дипломи та подорож до засніженого Буковелю. Друге місце посів колектив з Дунаєвецького району в подарунок отримали подорож до столиці. Третє місце та дводенна поїздка до Львову дісталась команді «Берегиня» з міста Хмельницького. Серця глядачів підкорила команда з Полонного. У номінації «Збереження народних традицій» відзначили команду з Ярмолинець. Фольклористи з Теофіполя вибороли нагороду у номінації «Краше висвітлення теми Водохреща». Всі вони отримали можливість відвідати аквапарк у Хмельницькому.

Загалом у фестивалі взяло участь більше 450 часників. Всі вони відзначені кубками, дипломами та цінними подарунками.

 

Автор: Юлія Кучер

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up