Хмельницькі депутати підготували два звернення до президента

Хмельницькі депутати підготували два звернення до президента
  • На черговій сесії міської ради депутати не пропустили нагоди і підготували два звернення з «наболілими» питаннями.
  • Одне підготували депутати від «Свободи», інше – від партії «Самопоміч».

 

Сьогодні, 20 вересня, депутати зібрались на чергову сесію міської ради. Впродовж чотирьох годин встигли розглянути і проголосувати майже за сім десятків питань. Після цього озвучили звернення до президента, міністра освіти і навіть СБУ.
Перше звернення ініціювала депутат від «Свободи» Анастасія Ярова. Лист адресували президенту, міністру освіти Лілії Гриневич і Службі безпеки України. Мова йшла про дискусії навколо закону "Про освіту", зокрема про мову національних меншин у школах.

- Держава нам намагається нав’язати мову національних меншин мотивуючи це тим, що там проживають національні меншини в той час, як  в країні немає жодного акту чи документу, що фіксує поняття національна меншина. Також в їхніх державах в жодній школі не відбувається навчання українською мовою, хоча там проживає багато етнічних українців, - сказала Анастасія Ярова. 

Звернення підтримав 21 депутат, який був присутній на сесії. 

Відео дня

Ще одне звернення від міськради до Порошенка озвучив депутат від політичної сили "Самопоміч" Юрій Вавринюк. У своїму листі написали вимоги, що стосуються проведення антикорупційної реформи в України і про антикорупційні суди. Мовляв, влада не хоче боротись з корупцією, тому і відтягує розгляд закону "Про антикорупційний суд".

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up