Створення Молодіжного парку у Хмельницькому знову відкладається

Створення Молодіжного парку у Хмельницькому знову відкладається
  • Історія з облаштуванням Молодіжного парку на території міського парку тягнеться вже чотири року. 
  • І хоча активісти вже розробили проект того, як виглядатиме територія, документацію не затверджують у Києві. 
  • Коли з'явиться Молодіжний парк та що робить з цим міська рада?

Ідея створити у Хмельницькому Молодіжний парк виникла ще у квітні 2013 року. Його запланували облаштувати біля міського пляжу. Тоді ж і виділили ділянку в 2,5 гектари під будівництво парку. У 2014 році активісти показали своє бачення, як має виглядати територія, однак з тих пір процедура створення Молодіжного парку затягнулась. 

У 2016 році міська влада подала до Держгеокадастру землевпорядну документацію на ділянку. Її повертали із зауваженнями. А вже цьогоріч розширили межі ділянки, на якій розташується майбутній парк, а також провели воркшоп з молодими архітекторами, аби розробити проект. Однак до створення парку так і не приступили. 

Ми запитали у міського голови, чому затримується створення Молодіжного парку. У міській раді нарікають, що землевпорядна документація готова, проте державні органи влади ніяк не можуть її погодити. 

Відео дня

- Ми говорили про те, що на Green Fest озвучимо інформацію, що землевпорядна документація готова. Вона дійсно готова, але нам не вистачає погодження від Державного агентства водного господарства і Держгеокадастру. Вони його затримують, киваючи один на одного. Держводгосп не погоджує, бо каже, що це землі рекреації. А Держгеокадастр каже, що погодить лише після підпису Держводгоспу, бо це землі водного фонду, - розповідає міський голова Олександр Симчишин. 

За його словами, якщо вони будуть, то проект винесуть на затвердження сесії міської ради. Аж тоді почнуть втілювати ідею в життя. 

- Ми сподіваємось, що до Green Fest, який буде 24 червня, ми презентуємо вже готовий проект. І можливо, що на липневій сесії виділимо кошти на розроблення проектно-кошторисної документації, - каже Олександр Симчишин. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    той молодіжний парк з'явиться ще за 20 років
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up