Ажіотаж у секонд-хенді: як хмельничани скупляються у день завозу

Ажіотаж у секонд-хенді: як хмельничани скупляються у день завозу

У секонд-хенді по Кам’янецькій зранку зібралось більше сотні людей. У вівторок тут перший день викладки товару. Жінки розглядали нижню білизну та приміряли верхній одяг. З вішаками під пахвою відвідувачі шикувалися у черги перед примірочними. 

У самому центрі Хмельницького під «секондом» зібралось більше сотні людей. Всі вони вистроїлись перед зачиненими дверима до відкриття магазину. Були тут жінки, чоловіки і діти. Дехто прийшов із великими сумками на зразок «кравчучок», пакетами та дитячими візочками. Незважаючи на холодну погоду, покупці прийшли заздалегідь і чекали дев’ятої ранку. Щойно відчинились двері магазину, як весь цей люд, штовхаючись, один наперед другого ринув у приміщення. Сьогодні тут перший день викладки вживаного товару. Цього дня він коштує 269 гривень за кілограм. Як все було, бачили журналісти "ВСІМ".

Розглядали нижню білизну

Всі метушилися та шукали потрібні речі. Серед відвідувачів були люди різного віку. Основну масу склали, звісно, жінки. Вони прийшли разом із подругами, сусідками, дітьми. Були й такі, що прийшли сім’ями. Дехто прихопив із собою компанію друзів. З окремими відвідувачами працівники магазину віталися, називали по іменах та розповідали де можна знайти хороший одяг.

Відео дня

Посеред приміщення покупці копирсалися у великих дерев’яних контейнерах. Сюди поскидали речі, які не можна повішати. Так, в жіночому відділі магазину складено ковдри та постільну білизну. У контейнерах поблизу примірочних були дитячі іграшки, купальники та нижня білизна.  

Жіночки обирають іграшки, розглядають з підозрою нижню білизну та придивляються чи теплою буде ковдра.

Черги до примірочних

До 4 примірочних стоїть черга із кількох чоловік до кожної. Тут же працівниця магазину записує, хто скільки речей бере для примірки. Заходити туди можна лише з одягом на вішаках. Тих, хто тримає більше 10 вішаків із одягом відсилають назад. Мовляв, стільки не можна. Поряд чоловік вже починає скаржитися, що перед ним до примірки пропустили іншу людину. Працівниця запевняє, що до черги вона не має жодного стосунку. Її встановлюють люди самостійно. Вже майже доходить до скандалу, та чоловік вгамовується.

Ще одну компанію, яка, мабуть, часто сюди навідується, впізнають працівники магазину. Це школяр Ярослав прийшов із подругами. Стоячи у черзі, він встигає говорити з дівчатами, тримати речі та відповідати на телефонні дзвінки.

- Та я в секонді, - говорить до когось Ярослав. – То й що. То ж канікули в мене.

Від 50 до 500 гривень

Біля стелажів із вживаним взуттям нема де голці впасти. Дехто лише приглядається, інші вже міряють прямо перед стелажем, треті несуть на касу. Біля самої каси людей не менше. У черзі від 7 до 10 чоловік.

Поряд у куточку ще й хлопчина міряє сорочки й светри. На самій касі стоїть дві жіночки. Одна відразу складає одяг у чорні пакети, інша важить та бере готівку. Розрахунку карткою тут не беруть. Люди купують на суми від 50 до 500 гривень. Охоронець на вході пильно спостерігає, щоб ніхто не прихопив із собою чогось зайвого. 

Задоволені покупками люди залишають магазин. Однак, відвідувачів не меншає. Вхідні двері відчиняються кожні 5-10 хвилин. Один за другим заходять інші покупці, аби щось для себе придбати. Адже завтра разом із ціною зменшиться і кількість ексклюзивного товару.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Іра Шубравая

    абсолютно незрозуміло для чого ця стаття...автор в шоці,що секонд користується попитом,чи намагається викликати до нього огиду?Це особистий вибір кожної людини.Але нажаль,зараз це ще й безвихідь.І доводиться обирати -  купити на базарі "одноразовий " китайський мотлох,чи на ті самі гроші куртку,капці,светр і джинси в секонді.Я вже не кажу про дитячі речі,які коштують скажених грошей,а виростають діти з них за сезон.

    Ivan Gordienko reply Іра Шубравая

    тобі розказали про те,що є. а огиду чи захоплення від секондів собі обирає кожен сам. якась ти трохи тогого...

    Іра Шубравая reply Ivan Gordienko

    шо...опять?
  • Ivan Gordienko

    цікаво чи наш мер там затарюється. послухати його, то він чесний, не краде. а прокормити жінку і трьох дітей і себе любімого на зарплату нереально. варіант для економії- секонди. але де ж там. накрало і вдяшається в кращих магазінах і салонах
  • Анна Сергеева (Демецкая)

    я не могу понять смысла таких новостей..чтобы в очередной раз унизить население, напомнить  о их нищете? в тот момент когда  депутаты себе поднимают зарплаты?

    Олена reply Анна Сергеева (Демецкая)

    Сенс у чому? Показати рівень 'колгоспної преси':) рівень життя населення тут ні до чого, на базарі дешевше футболки знайти можна, але тут - якісніша буде. А у статті 'перегиб' явний
  • Олена

    От рівень преси.. нічого цікавішого не знайшли?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up