Похвала і критика: що про "Rock&Buh" казали гості міста і хмельничани

Похвала і критика: що про "Rock&Buh" казали гості міста і хмельничани
  • Хмельницький відгудів свій перший рок-фестиваль.
  • "Rock&Buh" запам'ятається всім його учасникам. 
  • Що казали гості заходу, які зауваження та побажання мають дізнавалися vsim.ua. 

 

Музика просто неба. Два дні у Хмельницькому гримів український рок.  Йому ще далеко до “Zaxidfest”, “Бандерштату” чи “Республіки”. Але це лише початок. “Rock&Buh” відбувся вперше, а це означає, що можна відмітити Хмельницький на фестивальній карті України. І, звісно, пора робити висновки, щоб наступного року зробити фест ще крутішим, а гостів свята щасливішими.

Це була довгоочікувана подія в місті. Розрекламованого у Хмельницькому фестивалю чекали усі. Кінець травня мав бути теплим, але погода вирішила інакше. Хмельницький зустрів похмурим небом, дощем і  вітром.

Другий і останній день не дав нудьгувати жодному відвідувачу фестивалю. У програмі були заплановані виступи відомих гуртів. У суботу, 27 травня, на сцену вийшли «Баbай», «Black Jack», «Панацея», «Sova», «Under the Tank» і «Mufftrain». Ловили релакс під живе звучання від гуртів «Krut» і «Без Обмежень». Дводенну програму першого рок-фесту закрив «Тартак». 

Відео дня

Пісні з восьми власних альбомів різних років почули хмельничани від гурту "Тартак". Особливо публіку підірвали композиції з останнього – «Вічність», з яким у грудні минулого року «Тартак» вирушив у тур, присвячений 20-літтю колективу. Концертом у Хмельницькому вони завершили свій ювілейний тур.  


Наметове містечко на “Rock&Buh”: що оцінили

Вже звично, що на фестивалях розташовують наметові містечка, фудкорти, біотуалети, у деяких випадках навіть душові кабінки.

Саме у наметових містечках відчувається справжня атмосфера фестивалю. На будь-якому заході це - окрема і  унікальна країна. А його мешканці - люди, які за крутою музикою готові їхати на край світу. І байдуже в яких умовах доводиться жити.

  
І хоч багацько людей до кінця другого дня фесту вже роз’їхалися, журналістам vsim.ua все ж вдалося поспілкуватися з десятком учасників цього дійства:

- Загалом можу відмітити, що все пройшло дуже круто. На фесті була можливість показатися молодим гуртам з Хмельницького. До 23:00 грала музика, а після - всі лягали спати. Ну, це так, в лапках, - каже Давид із Кам’янця-Подільського. - Про локацію скажу, що тут можна відпочити і можна поплавати. Їжу готували самі, купували все в супермаркеті. Добре, що він тут близько.  

 - Я вперше відвідав подібний фестиваль і мені все дуже сподобалося, - каже студент із Кам’янця-Подільського Тарас. - Атмосфера - хороша, люди - дружні.

 

  Оцінити підготовлений Хмельницьким захід приїхали люди з різних міст. Зустріли Кам'янець, Старокостянтинів, Красилів, Підволочиськ, Самбір, Львів, Тернопіль. Хоча "місцеві жителі" казали , що  "сусідів" у них було побільше. Називали навіть Херсон. Але вже до обіду багато наметів зібрали.    

 - Організація - просто чудова. Сєня з Мотор'ролли постарався. Дякую Симчишину. Якби не він, то цього всього б не було. Сцена класно стоїть. Хотілося б бачити більше молодих українських гуртів.  Хочеться на цій сцені в подальшому бачити всіх, - ділиться враженнями хмельничанин Дмитро.

- Все облаштовано дуже зручно. Добре, що в наметах було безпечно, адже поліція постійно ходила. Вони контролювали порядок. Але і зауважень не було, - каже хмельничанка Тетяна.

 - Організація була на вищому рівні. Туалетів не так багато, можна буде б побільше. Всі гурти виступали вчасно. Фест - спокійний, немає неадекватних людей. Особливо сподобалося, що ведучим запросили ДредБола. Я катаюся по Україні, тому могла оцінити організацію. Скажу, що для першого фестивалю - це дуже круто, - пояснює  хмельничанка Діана.

- Хочу відмітити чистий і пробивний звук, що характерно для досвідчених фестивалів, - каже гість зі Львову Андрій. 

Молодь приїхала в Хмельницький із Самбора    


 І на камеру, і поза нею гості фестивалю залишали в основному приємні відгуки про фестиваль. Знайшлося і трохи критики  у наших гостей: 

- Не зовсім зрозуміла ідея, яку несе фестиваль. Він має щось популяризувати, окрім музики українських виконавців. Можна взяти охорону довкілля чи щось для прототип базару, - каже гість із міста Підволочиськ Павло. - Брати за основу здоровий спосіб життя безглуздо, бо всі тут пили. І алкоголь продавали без проблем. 

- Мегапозитивна тусовка. Зустрів старих друзів, яких очікував побачити на Меджі (історично-музичний фестиваль «Стародавній Меджибіж», - прим.авт). Встигли скупатися, - розповів гість з міста Тернопіль Сашко. - "Тартак" вижав з нас сьогодні всі соки. Ми зажигали під сценою не зупиняючись.

Висновки від гостей міста та хмельничан  

 Ми об’єднали і склали загальну картину заходу саме завдяки тим людям, які жили у наметах. Дізнатися про дводенне життя на фесті та враження про нього. Ми підсумували усі побажання, зауваження і рекомендації та склали два списки:

Плюси:

  • крутий ведучий (перший хмельницький фестиваль вів М’яч ДредБол, постійний ведучий багатьох українських фестів)
  • безкоштовний вхід (тут все зрозуміло, хто ж не любить халяву)
  • чистота (жителі містечка відмітили те, що територію вчасно прибрали зранку і самі його мешканці слідкували за чистотою. Хоча на набережній урни були переповнені) 
  • хороший звук
  • безпечно (відмітили і те, що територія охоронялася, постійно ходили патрульні, тому обійшлося без нічних розбірок)  

Мінуси:

  • місце проведення (насправді гості віднесли цей пункт і до “плюсів” і до “мінусів”. Добрим вважають те, що фест проводиться біля річки, погано - в центрі міста)
  • ​випробування погодою ( фактор, на який не може вплинути оргкомітет, але настрій трохи зіпсував дощ)
  • туалети ( з цією проблемою зустрічаються гості усіх фестивалів. Через великий потік людей та спеку біотуалети не встигають прибирати або ж роблять це один раз на добу)
  • мало локацій (сімейні пари, які приїхали з дітьми зауважили, що не мали чим їх зайняти. Побажання: створити зону для малювання, LEGO, майстер-класів, більше сцен) 
  • ​місця для парковки (банально не вистачало місця для паркування автомобілів, тому транспорт залишали попід дорогу на Бандери)

Кого хочуть чути 

Молоді виконавці та відомі рок-гурти зібралися у Хмельницькому для  популяризації українського року. Кого наступного року хочуть бачити гості фестивалю "Rock&Buh" ми вже знаємо. Є серед бажаних виконавців іноземці. Пропонуємо список гуртів, які назвали журналістам "фестивальники":  

  1. Pur:Pur
  2. Sasha Boole
  3. Тостер
  4. Skinhate
  5. Антитіла
  6. Ginger
  7. Nebraska
  8. Дай дорогу
  9. Порнофильмы
  10. Stoned Jesus  
  11. Secret Avenue
  12. Тінь сонця
  13. The Hardkiss  
  14. Detach 
  15. Brunettes Soot Blondes

Нагадаємо, на фестиваль виділили близько 300 тисяч гривень з бюджету міста. Більша частина суми – це гонорари музикантами, ведучому, режисерам. «Влетів у копійку» звук та обладнання. Недешево обійшлась і реклама.  

 

Організатори: управління культури і туризму Хмельницької міської ради. 
Співорганізатори: рок-гурти «Мотор’ролла» та «Чумацький шлях»,  ГО «Територія», ГО «Спелеологічний клуб «Атлантида», Хмельницький міський будинок культури.


Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Ільніцький

    Звукооператор зпоганив виступ Чуматський шлях, мабудь глухий.А в цілому не погано.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up