Британські та італійські: якими танцями дивують на “Старкон фесті”

Британські та італійські: якими танцями дивують на “Старкон фесті”
  • Що таке історичний танець так як його танцювати в Старокостянтинові показували одесити, ужгородці і хмельничани.  
  • Танцівники зачаровували історичними танцями на другому дні “Старкон фесту”.
  • Показували танці різних епох. Охочим проводили майстер-класи.

Вперше у Старокостянтинові  проводять триденний фестиваль середньовічної культури “Старкон фест”. З 25 по 27 серпня на території замку князів Острозьких можна побачити, як оживає історія. Якщо дуже хочеться на фест, але немає можливості приїхати цими вихідними, vsim.ua розкаже вам про всі події. 
 

На “Старкон фест” приїхали танцівники з різних куточків України. Одесити, закарпатці, хмельничани й інші не лише демонстрували свої вміння, а й вчили охочих до до танцю глядачів другого дня фестивалю середньовічної культури.

Відео дня

Учасники колективу з Одеси - різного віку, танцюють цілими сім’ями. Розповідають - кожний танець, не притаманний іншим. Сьогодні запалювали  бургунськими та італійськими сердньовічними танцями

- Я вже рік танцюю  у колективі. Ми показуємо танці середньовіччя та різних історичних епох. Не можу сказати, який конкретно найулюбленіший. Всі вони досить різні, хоча є рухи, що між народами схожі, - розповідає танцівниця Вихристюк Олена.

- Сьогодні ми показали італійські та британські танці. Стела та два Моріс денса, там є велика серія цього циклу,  останній Санта Марія. Я займаюсь танцями вже чотири роки. Зазвичай ми танцюємо на фестивалях.  Літо - сезон фестивалів, а осінь,зима, весна - час балів, - коментує  Ірина Мілкус, керівник студії.

- Я в даному випадку прийшов випадково. Мене запросили на бал, я побачив та познайомився там з хлопцяи та дівчатами. Після чого прийшов у студію та привів з собою дружину, тепер танцюємо разом - ділиться, учасник колективу Андрій Юнашин.

Останніми на ристалищі виступали хмельничани. Катерина Даценко і Поліна Кондратюк представляють колектив “Astarta”. Вони продемонстрували трайбл - суміш єгипетського, індійського стилів і танцю фламенко. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up