Від класики до сучасної музики: хмельничан запрошують на "Камер фест"

Від класики до сучасної музики: хмельничан запрошують на "Камер фест"
  • Вже восьмий рік поспіль у Хмельницькому пройде фестиваль камерної музики.
  • Містян дивуватимуть не лише класичною музикою, а й покажуть нові інтерпретації сучасних хітів. 

У Хмельницькому стартує VIII Міжнародний фестиваль камерної музики «Хмельницький камер фест». Організатори обіцяють, що він буде самобутнім, цікавим та насиченим. Про це йдеться на сайті Хмельницької обласної філармонії. 

Фестиваль розпочнеться 23 лютого з симфонічного джазового концерту. На ньому виступить піаніст, лауреат премії «Artist international in New York» Володимир Зайцев. 25 та 26 лютого виступатимуть з Угорщини та Польщі. Наступного дня відбудеться авторський вечір заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Щербакова. 

Цьогорічний фестиваль зібрав багатьох талановитих виконавців з Києва та Львова. Це лауреати міжнародних конкурсів: піаністи Йожеф Ермінь, Євген Левкулич, Ольга Ващук та Ірина Стародуб; скрипалі Темур Якубов та Тарас Яропуд, віолончеліст Юрій Погорецький.

Відео дня

Для хмельничан презентують унікальну програму "Меса" за участю камерних хорів «Cardinal mindszenti korus» та «Cantus Agrensis» з Угорщини, а також камерного оркестру Хмельницької обласної філармонії.

На фестивалі буде також програма «Вечір гітарної музики» та сольний концерт соліста Хмельницької філармонії Степана Дробіта «Свою Україну любіть». 

Яскравий фінальний акорд фестивалю звучатиме в контексті справжнього діалогу музичних культур України та Польщі. Концерт вражатиме потужним виконавським складом, подарує незабутні прем’єри романтичної класики та сучасних національних сторінок, в яких минуле зустрінеться з теперішнім, а традиції знайдуть співзвучне часу музичне осмислення.

Фестиваль камерної музики проходитиме з 23 лютого по 10 березня у Хмельницькій обласній філармонії. Камер-фест складатиметься з 10 концертів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» в Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up