Хмельничанам презентували фільм-сенсацію «Гніздо горлиці»

Хмельничанам презентували фільм-сенсацію «Гніздо горлиці»

У нашому місті пройшов допрем’єрний показ української стрічки, яку визнали найкращою на престижному міжнародному кінофестивалі в Одесі.

Хмельницький став третім містом, де презентували фільм «Гніздо горлиці». Допрем’єрний показ пройшов у нашому місті сьогодні, 27 жовтня. Перед початком режисер Тарас Ткаченко розповів про зйомки, проблематику і бюджет фільму. Знімали його Україна й Італія.

​Зйомки проходили в італійській Генуї і Вижниці, що на Прикарпатті.Сюжет стрічки «Гніздо горлиці» розгортається довкола українки Дарини. В неї була чудова родина. Але… Спочатку чоловік втратив роботу, донька підросла. Того заробітку, який вона мала на власній роботі, вкрай не вистачало. Тому, коли хтось із знайомих запропонував поїхати на заробітки до сонячної Італії, вона погодилась.

Після двох років напівлегального заробітку Дарина повертається додому. Їде до рідних без радості в очах. Вона вагітна від свого італійського "сеньйора". Що робити з майбутньою дитиною, як сказати про це своєму законному чоловікові? Що її чекає вдома? Занедбане господарство, а найголовніше – необхідність боротися за порятунок своєї родини. Та чи прийме її чоловік із чужою дитиною і як складеться їхнє подальше спільне життя?

Відео дня

Про все це йдеться у фільмі. І він змушує задуматися. Стрічка показує справжню драму життя і нелегку долю української жінки, яка їде на заробітки до чужої країни.

Сценарій «Гніздо горлиці», став переможцем літературного конкурсу «Коронація слова» в 2012 році. Після цього чернівецький автор Василь Мельник приніс сценарій продюсерові Володимир Філіпову просто на знімальний майданчик фільму "Іван Сила", що тоді знімався в Чернівцях. 

- Я прочитав сценарій і за хвилину погодився. Він мене вразив. Така ж реакція була в інших. Один актор, як правило, довго роздумує над новими пропозиціями для зйомок. Та ця історія змінила його. Він двічі перечитав сценарій і вже наступного ранку передзвонив мені, - говорить Тарас Ткаченко.

Сценарій здивував і захопив багатьох, як і сам фільм «Гніздо горлиці». Стрічка була визнана найкращою українською на міжнародному кінофестивалі в Одесі.

Розповів режисер і про бюджет фільму. Каже, що наприкінці 2013-ого в Україні на нього виділили 8 мільйонів гривень. Частину фінансування взяла італійська сторона. Але за три роки, поки знімався фільм, змінилося багато. В тому числі й курс долара. Тому сума витрат зросла. Сам режисер говорить, що підрахувати точну суму важко. Мовляв, багато людей допомагали у зйомках фільму усім, чим могли. Це теж ресурси, які не перевести у фінанси.На показ прийшло багато молоді.

В кінопрокат в Україні фільм вийде 10 листопада. Точний час і місце відкритого показу ви зможете дізнатися, слідкуючи за анонсами разом із нами.

 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up