В патрульної поліції - нові повноваження. Що мають право перевіряти?

В патрульної поліції - нові повноваження. Що мають право перевіряти?
  • Національна поліція передала частину своїх повноважень патрульним. 
  • Видавати дозволи й узгоджувати рух транспорту небезпечних вантажів тепер мають в управлінні патрульної поліції. 
  • І тепер патрульні, як колись ДАІшники, будуть проводити на дорогах рейди. 

 

З 17 вересня Департамент патрульної поліції є уповноваженим підрозділом Нацполіції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. 
Тепер “копів” будуть залучати для служби на пунктах вагового контролю, а також шукати недоліки дорожнього покриття і повідомляти про них Службу автомобільних доріг двічі на рік. 

В управлінні патрульної поліції раніше був сектор безпеки дорожнього руху, де було всього два працівника. Штат розширили із сектору зробили відділ, де сьогодні працює 13 людей і займається він організацією дорожнього руху. 

Разом з “Уктрансбезпекою”, як раніше ДАІ, будуть шукати нелегалів і контролювати пасажирські і транспортні перевезення. З працівниками “”Уктрансбезпеки” планують проводити спільні рейди по виявленню порушників. 

Відео дня

Всі функції, які раніше виконував превентивний відділ ГУ Нацполіції у Хмельницькій області перейшли до патрульної поліції. А це:забезпеченням безпеки дорожнього руху, супроводженням негабаритних і великовагових транспортних засобів, контролював перевезення небезпечних вантажів. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП Іван Остапішин. 

Наразі дорожня поліція працює лише на відрізку дороги траси М-12 від кордону з Тернопільською до Вінницької області. Тому контролювати дорожню обстановку на інших ділянках області поки не можуть. Однак екіпажі патрульних з Хмельницького при необхідності будуть відправляти на траси для супроводження колони делегацій, перших осіб, організованої колони дітей, супровід габаритних вантажів. Раніше цим займалися територіальні відділи поліції. 

Повноваження, які передали патрульній поліції:

  • участь у сфері безпеки дорожнього руху ( в межах своїх повноважень)
  • супровід і організація безпечного руху транспорту спеціального призначення
  • погодження проектів на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг, залізничних переїздів, інших споруд або червоних ліній міських вулиць і доріг (спільно з Службою автомобільних доріг)
  • погодження пропозицій стосовно стосовно обладнання засобами організації дорожнього руху місць виконання дорожніх робіт, проектів та схем організації дорожнього руху, маршрутів руху пасажирського транспорту, маршрутів організованого руху громадян і місць їх збору, порядку проведення спортивних та інших масових заходів, які можуть створити перешкоди дорожньому руху;
  • видача дозволів на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні;
  • контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських чи вантажних перевезень, в тому числі перевезень небезпечних вантажів, розроблення і видача документів щодо погодження маршрутів руху 
  • інформування учасників дорожнього руху про фіксацію фактів правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up