До дня автомобіліста: водії Хмельницького назвали найгірші дороги міста

До дня автомобіліста: водії Хмельницького назвали найгірші дороги міста

Хмельницькі водії розповіли про якість покриття міських доріг, щоденні затори, паркувальні зони та придорожнє оснащення.

Вони похвалили нещодавній ремонт по вулиці Чорновола. Одними з гірших вважають ділянки на мосту по Трудовій і парковку на Інститутській. 

У них різні сфери діяльності, смаки, захоплення та життєві позиції. Неоднакові погляди на одну і ту ж ситуацію. Всі вони проживають та працюють у рідному місті, їздять по хмельницьких дорогах та не уявлять свого життя без машини. При зустрічах ці люди обговорюють ремонт моторів, заміну шин, несправності ходових та якість масла. Адже всі вони – автолюбителі.

З нагоди святкування Дня автомобіліста журналісти «ВСІМ» запитали хмельницьких водіїв про стан доріг. Кожен розповів про власні перешкоди у кермуванні.

Завантажена парковка повз "Толкучку"

Володимир Огойко кермує автомобілем більше 19 років. За його спиною понад півтора мільйона кілометрів. Уже кілька років чоловік очолює громадську організацію хмельницьких автолюбителів. Проживає та працює Володимир у Південно-Західному мікрорайоні. Найчастіше доводиться проїжджати Інститутською, Тернопільською, Кам’янецькою та Купріна. За його словами, значних пошкоджень на цих дорогах немає. Однак у місті відчувається проблема парковки. Так, однією із найбільш завантажених є паркувальна зона попри ринок по Львівському шосе.

- На своєму Smart мені легше там знайти місце, - розповідає Володимир. - А от водіям на звичайних машинах це складно зробити. Бо паркуються біля ринку не лише власники кіосків, а й люди, що приїхали скупитися. А ще велика проблема проїхати біля кіосків навпроти ХНУ. Всі паркують авто з порушенням правил дорожнього руху, не виконуючи вимогу знаку. Це заважає проїзду тролейбусів та великих автобусів. 

Жахливе покриття у Ружичній

Олександр Сова працює перевізником. Тож усі проблемні ділянки в місті йому добре відомі. Чоловік розповідає, що останнім часом дороги в у Хмельницькому серйозно полатали. Але заїхати в двори, особливо старих будинків, інколи буває дуже важко. Це найбільше відчутно у Гречанах. 

- До будинків по Курчатова, 4/2, Чкалова, 18 взагалі дороги немає, - розповідає Олександр. - По Північній так само. А ще на перехресті вулиць Панаса Мирного та Озерної така драбина перед самим світлофором, що треба постійно тормозити, об’їжджати, щоб проїхати. До будинків по Тернопільській, 34, 34/2, та 34/3 можна доїхати хіба джипом. А через Молодіжну взимку взагалі не проїдеш. Трохи роздовбана дорога по вулиці Маршала Гречко вверх до поліклініки у Дубовому. Від перехрестя із Зарічанською і вверх до «СВ» по Свободи теж вибоїни і тріщини на дорозі. Загалом, не комфортно там їхати.

Водій розповідає, що іноді для того, аби об’їхати автомобілем проблемну ділянку, доводиться навіть порушувати правила дорожнього руху. Особливо чоловік незадоволений дорожнім покриттям у мікрорайоні Ружична.

- Про Ружичну я взагалі мовчу, - скаржиться Олександр. - Там доріг як не було, так і не скоро вони з’являться, напевно. Не всюди, звичайно. От де живуть багаті люди, там дороги нормальні. А починаючи від першого проїзду Верейського і до восьмого доріг зовсім немає. Через четвертий проїзд Верейського піднятися вверх взагалі неможливо. Там насипали щебеню, хтось п’яний їхав тудою на джипі вверх, повиривав ями і легковим автомобілем тепер не проїдеш взагалі. Тих вісім проїздів - то взагалі жах!

Ями та горби по Короленка

Хмельничанин Юрій Рудов проживає у приватному будинку на вулиці Південній у мікрорайоні Дубове. Він говорить, що його вулиця повністю асфальтована і проблем з проїздом немає. Однак, щоб доїхати до вулиці він перетинає Березневу та Короленка, по яких трапляються не лише ями.

- По Березневій дуже багато ям, а от по Короленка ще й плавун горбами йде, - каже Юрій. - Там зі швидкістю більше 10 кілометрів на годину взагалі не проїдеш.

За словами Юрія, погана якість дороги по вулиці Шептицького. Особливо на ділянці поблизу колишнього міського ДАІ під час спуску до дамби. 

Затори по Західно-Окружній

Олександр Мединський проживає у мікрорайоні Раково. А працює чоловік у ПАТ «Хмельницькгаз». Щодня змушений добиратись до місця роботи через Чорновола, Трудову та проспект Миру. Олександр скаржиться на розв’язку повз міст на Трудовій. Адже постійно застряє у пробках.

- А ще біля «Хмельницькагазу» проходить Західно-Окружна, - пояснює Олександр. - Там теж погана розв’язка, немає чіткості. Західно-Окружною їде потік машин, а полоса лише одна. І коли в обід хочеться переїхати додому, то з дванадцятої до першої дуже важко виїхати. Тільки 20 хвилин витрачаєш на те, щоб доїхати від «Хмельницькгазу» до перехрестя з проспектом і спуститись вниз по Рибалка.

А взагалі чоловік стверджує, що дорожньою ситуацією по місту задоволений. Особливо його тішить нещодавно відремонтована вулиця Чорновола. Заїзні кишені таки розвантажили вулицю, тож тролейбуси та маршрутки більше не створюють там заторів.

"Драбина" на мосту по Трудовій

Олег Данілків вже третій рік працює водієм 51 автобуса. Має маршрут "Катіон-Ракове". До того два роки водив 18 маршрутку. Він зізнається, що за цей час звик до хмельницьких доріг і не надто звертає увагу на проблемні місця. Водій радісно розповідає, що за останній рік стан доріг в місті значно покращився. Йому також подобається ремонт ділянки по Чорновола. Раніше ж тудою навіть не хотів проїжджати.

- Я їжджу щодня і бачу, що місто все ж змінюється в кращу сторону, - каже водій. - Від «Заготзерна» до «Військового госпіталю» та від третьої поліклініки до кінцевої в Ракове дуже хорошу дорогу зробили. Їдеш і відпочиваєш. Як водій, я дуже задоволений.

Олег  розповідає і про неприємні для їзди місця на маршруті. Одним із них є проїзд від залізничного вокзалу до авто. Адже біля Приватбанку постійно паркують легкові автомобілі. Знову ж складно проїхати Інститутською повз кіоски навпроти університету.

- Двом таким автобусам, як мій, там просто нереально розминутись, бо наставляють машини, - зізнається Олег. - Хоч є знак, який показує як правильно паркуватись. А найгірша для мене дорога пролягає по мосту через залізничну колію від «Бакалії» до «Заготзерна». Влітку його розтовкують вантажівки і приблизно 200 метрів вкрито своєрідною «драбиною». Якщо їхати зі швидкістю більше 20 кілометрів на годину по тій ділянці, то пасажири «трясуться». Обгін зробити неможливо, бо автобус може розвалитися.

Залізничний переїзд завантажує рух

У центрі міста неподалік від готелю «Поділля» проживає Олександр Мантур. Йому часто доводиться проїжджати через вулицю Франка на Толстого. Тож, водій скаржиться на постійний хід потягів через залізничний переїзд по Франка. На його думку, він гальмує і завантажує рух в місті.

- Там би варто зробити якийсь підземний переїзд, щоб не було затримки руху, - радить Олександр. - І авто не були б прив’язані до потягів. Або швидше за все колію опустити і через неї міст зробити. Якщо є така змога у ґрунті. Ще б добре було, щоб по Пушкіна зробили двосторонній рух. Все-одно від нового мосту до переїзду йде невеликий потік машин. А так хоч би розвантажився рух через колію.

Чоловік розповідає, що також важко проїхати через провулок Шевченка, особливо при повороті на Прибузьку. 

Світлофори засліплюють очі

Євгену Ясному навпаки щоразу доводиться покидати межі міста. Адже чоловік частенько буває у сусідній Вінниці. Окрім того, їздить різними машинами. Тож добре знає виїзні шляхи. Він зізнається, що нашим дорогам до сусідів далеко. 

- Після Вінниці повертаюсь до Хмельницького і виникає враження, що заїхав у селище міського типу, - скаржиться Євген. - В машині все грюкає і товче. Та й по області в нас страшні дороги. Хмельницька траса на Вінницю майже вся в «драбинки». На них взимку машину просто несе юзом. Так, як їжджу на низькопрофільній резині, то дуже добре це відчуваю.

Автолюбитель розповідає і про власні «світлофорні» негаразди. Часом сонце засліплює настільки, що буває важко роздивитись колір світлофору.

- Хоч багато з них вже змінили на світлодіодні, все ж є старі, які в сонячну погоду роздивитись складно. Червоний, жовтий, зелений – навпроти сонця нічого не видно. Всі пруть і ніхто не бачить на який колір. В нашому місті половина освітлення не робить вночі, а інша половина буває і вдень світить. Зовсім непродумано, - зізнається Євген.

Проблемні місця для водіїв

Одним із сезонних негараздів автолюбителі також називають погодні умови. Адже вони створюють проблеми із відводом води. Особливо це залишається відчутно на перехресті Зарічанської та Свободи та у мікрорайоні Гречани. Хоч водіїв і тішить, що дорожні служби перестали роботи ямковий ремонт. Але все ж кожен називає проблемні місця, перехрестя, вулиці, двори, де ситуація бажає кращого.

Автомобілісти нарікають на стан доріг поблизу автовокзалу №2, по вулиці Кам'янецькій і по Пілотській. Скаржаться чоловіки й на постійні пробки по Кам’янецькій та Західно-Окружній. Не забувають згадати і проблемні для парковки місця: поруч із "Оазисом", на Львівському шосе, поблизу речового та овочевого ринків. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up