В Хмельницькому народилось 1812 немовлят. Хлопчиків з'явилося більше, ніж дівчаток

В Хмельницькому народилось 1812 немовлят. Хлопчиків з'явилося більше, ніж дівчаток

У Хмельницькому з січня народилося 914 хлопчиків та 898 дівчаток. До того ж, 157 багатодітних сімей міста поповнились черговою дитиною. А це на 26 більше, ніж минулого року. Для своїх діток хмельничани все частіше обирають рідкісні імена.  

На Хмельниччині народжуваність зменшилася за перші п'ять місяців 2016 року. Як повідомляють у прес-службі Головного управління статистики області, у січні-травні цього року на світ з’явилося 5276 дітей. Це на 317 малят менше, ніж за поточний період у минулому році. Переважають представники сильної половини. 

У Хмельницькому кількість новонароджених цього року збільшилася. Всього на 26 діток. Крім того, майже удвічі частіше народжувались близнята. Цьогоріч їх маємо 25. 
- За останні півроку у місті зареєстровано на 26 діток більше, ніж за поточний період минулого року. Але як такої тенденції до зросту серед народжень немає, - пояснює заступник начальника відділу РАЦСу Тетяна Доброліз. – Якщо цього року новонароджених менше, ніж попереднього, то на наступний очікується більше. Жодних різких спадів чи злетів. 

До вибору імен хмельничани підходять по-різному. Найчастіше називають хлоп’ят іменами Матвій, Тимофій, Іван та Олександр. Серед дівчаток переважають Злати, Софії, Марії, Аврори та Мілани.

Обирають новоспечені батьки своїм діткам і рідкісні імена. Вже зареєстровані Світозар, Лев, Божена, Лукія, Квітослава, Єремій, Лєтісія, Мія, Алєкс, Даніель, Оскар, Маріам, Устим, Пеланія, Іларія, Філіпід, Василина, Нестор, Натан, Серафим та Єлісей. Серед новонароджених трапляються також подвійні імена - Елізабет-Луїза та Марі-Амелі. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up