Світова опера «Toscа» у Хмельницькому мала шалений успіх

Світова опера «Toscа» у Хмельницькому мала шалений успіх
Аби побачити відому оперу Джакомо Пуччіні в обласній філармонії зібрався повний зал. До такого аншлагу готувалися, тому у залі завчасно доставили стільці, але і їх було замало. Деякі гості навіть стояли, але це їм не завадило насолодитися неймовірним дійством.

Ідея постановки опери «Tosca»  виникла перед черговим фестивалем в Кам’янці-Подільському «Опера в мініатюрі», тоді хмельницька філармонія стала співорганізатором цього фестивалю. З симфонічним оркестром під відкритим небом вони підготували оперу «Toscа», а також великий гала-концерт.

-З величезним успіхом наша опера пройшла в Кам’янці-Подільському і було би не справедливо, якщо би ми її не показали хмельничанам, - розповів директор філармонії Олександр Драган. - Не дивлячись на те, що у нас умови не такі як в оперних театрах, ми постаралися зробити все по максимуму красиво. Оркестр сидів внизу біля сцени як в оркестровій ямі, ми зняли декілька рядів. Сама сцена була повністю задекорована, мультимедійний проектор створював враження, щоб найбільш правдиво передати ситуацію, яку уявляв собі автор. Ми вибрали картинки власне тої церкви, де відбуваються події, зробили зовнішні ефекти, світло, звук. 

- В мене є ідея, щоб колись у Хмельницькому зробити будинок опери і філармонії, так як в Європі. Це дуже широко практикується. Три роки назад ми ставили оперу «Запорожець за Дунаєм», сьогодні це друга постановка, в планах - опера «Назар Стодолля». Я думаю, якщо так далі піде, то в нас буде репертуар повноцінного  оперного театру, - додав Олександр Драган.

Відео дня

Зразковий дитячий хор "Подільські солов'ї".

- Виступати сьогодні на сцені було дуже цікаво, - розповіла  учасниця хору  «Подільські солов'ї» Анастасія Голяк. – Сьогоднішня постановка стала грандіозною подією. Нашому колективу випала велика честь брати  у цьому участь. Враження від всього побаченого лише позитивні.

Академічний симфонічний оркестр обласної філармонії.

- Кожен з учасників сьогоднішнього дійства ділився знаннями та досвідом, який хтось отримав в той чи інший час, - розповів диригент програми Тарас Мартиник. -Якщо чесно, ми очікували аншлаг. Всі побачили шоу, яке придумали ще 200 років тому, і яке досі користується великою популярністю.

Академічний муніципальний камерний хор всіх "порвав".

- Сьогоднішній виступ для мене був дуже відповідальним, оскільки я у Хмельницькому навчалася  в музичному училищі, - розповіла виконавиця ролі Флорії Олена Лютаревич. - Саме тут склалося моє таке сильне бажання співати в опері. Від сьогоднішнього виступу та глядачів я в захваті, всі артисти сподівалися на те, що  хмельничани оцінять нашу роботу, адже ми дуже старалися. Дуже хочеться, щоб і в обласних центрах люди слухали повноцінну оперу, а  не тільки  в великих містах, в яких є оперні театри.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up