Парад вишиванок у Хмельницькому: з довжелезним прапором і вигуками "Слава Україні"

Парад вишиванок у Хмельницькому: з довжелезним прапором і вигуками "Слава Україні"

Близько двох тисяч хмельничан у вишиванках зібрались на головній площі міста, аби відсвяткувати 25-ту річницю Незалежності. Вони утворили "вишиванковий" тризуб, а потім рушили колоною центральними вулицями міста.

З усмішками на обличчі та у вишитому українському вбранні... Хмельничани продовжили свою традицію влаштовувати паради вишиванок. Перший такий "вишиванковий" захід відбувся у 2009 році. З кожним роком участь у параді бере все більше свідомих містян. У вишиванки вбираються і дорослі, і малі. Комусь до смаку вишита сорочка, а хтось просто одягається у жовто-блакитні кольори. 

Цьогоріч на День Незалежності містом пройшлось близько 2 тисяч хмельничан. Не обійшлось і без політики. Попереду колони йшли чоловіки з "свободівським" банером. Далі, тримаючись за довжелезний прапор, йшли містяни. За ними рухався оркестр. Колону замикали знову ж мешканці Хмельницького у вишиванках. Хмельничани рушили від майдану Незалежності до кінотеатру імені Шевченка. Пройшлись вулицею Гагаріна, Кам'янецькою та Проскурівською. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Леонид Наседкин

    В чём веселье?Страна в большой жопе,радоваться нечем.
  • Анонім

    Дуже гарні у вишиванках маленькі діти. Це наше майбутнє і дуже правильно , що здитинства ми вчимо діток любити свою країну, свою землю, свої національні традиції
  • Анонім

    До чого тут Свобода? Журнал  іст правильно написав " не обійшлось", томущо на свято.прийшли хмельничани самі-по добрій волі. Наш народ розуміє, що найголовніше в житті кожного українця- це свобода і незалежність. А наша вишиванка-найкраща. Я ходив на свято з дружиною, дітьми та друзями. Всі у вишиванках і нам дуже сподобалось.
  • Дмитро

    А все-таки треба без політики.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up