Не сміти і не кради! Як двірник вчить хмельничан йти у Європу

Не сміти і не кради! Як двірник вчить хмельничан йти у Європу
Олександр Григорович сором'язливо розповідає про свої роботи, але сміливо заявляє, що
  • Будь патріотом свого міста і жити в ньому стане краще! В цьому переконаний військовий пенсіонер, який робить Хмельницький різнокольоровим і чистим. 
  • Олександр Рудановський працює двірником в «Облагростандарті». У вільний час збирає непотріб і власноруч перетворює його на мистецтво.
  • Своїми руками він розмалював дві зупинки громадського транспорту, посадив квіти і спорудив із шин клумби.  

 

У мікрорайоні Дубово з’явилися дві барвисті зупинки. Одну можна побачити по вулиці Козацькій, іншу -  на Толбухіна. На асфальті перед цими зупинками розквітли ромашки та маки, електричні стовпи нагадують стовбури берізок, а всередині прописані «європейські» правила чистоти. 

Автором та дизайнером таких зупинок є 62-річний пенсіонер Олександр Рудановський. Більше 20 років чоловік присвятив військовій справі, дослужився до звання полковника, згодом вийшов у відставку. А тепер взявся за місто. 

Ідея облагородити мікрорайон з’явилась у нього коли побачив стару всохлу вербу на одній із зупинок біля магазину «Троянда». Про свої роботи Олександр Рудановський розповідає дуже скромно.

- Тоді й подумав чого чекати? – розповідає Олександр Рудановський. - Спочатку облаштував одну зупинку, тепер от закінчую працювати над іншою. Фарбу купую за власні гроші, трилітровими банками, бо так дешевше. А шини та покришки беру на шиномонтажі. Їх все-одно викидають. Квіти саджаю у ті ж банки з-під фарби, тільки вже розмальовані. 


Зупинка біля Хмельницького окружного адміністративно судуПо Козацькій поруч із зупинкою, окрім вазонів, квітнуть ще й чорнобривці. А поряд чимало глечиків та іграшок. Один із глечиків пенсіонер приніс сам, а решту доносили люди. Олександр зізнається, що тут також були дитяча машинка та гітара, але їх хтось поцупив. Квітники допомагали облаштовувати онучки. Каже, все для того, аби хмельничани хоч на мить задумались про чистоту навколо. 

- Зараз ще працюю над виготовленням лебедів із шин, - говорить пенсіонер. - Роблю білих та чорних. Ідею побачив в інтернеті. Думаю собі: хтось може, а я чому ні?.. Треба починати з малого і використовувати всі можливі підручні засоби. 

Поруч із кафе «Вечірнім» Олександр Григорович змайстрував із резини невеликі квітники. Тут красуються розмальовані споруди із двох шин. Вони ще незавершені. Зосталось приробити кілька деталей і будуть «чашки». 

Відео дня

А от патріотичні написи на зупинці по вулиці Толбухіна хмельничанин зробив з нагоди майбутнього Дня незалежності. Тут теж є намальовані ромашки, а живі квітники автор поки облаштовує.

Ось такі написи чоловік клеїть на смітники, каже, що хоче привчити хмельничан до чистоти.

Вулиця Толбухіна На території «Облагростандарту» в Олександра Григоровича є своя невелика майстерня. У ній він виготовляє вироби із шин та фарбує ринки під вазони. 

- Зараз ще працюю над виготовленням лебедів із шин, - говорить пенсіонер. - Роблю білих та чорних. Ідею побачив в інтернеті. Думаю собі: хтось може, а я чому ні?.. Треба починати з малого і використовувати всі можливі підручні засоби. 

Тут можна побачити чотирьох вже готових «лебедів» та кілька заготовок для створення нових. Ще двоє лебедів прикрашають декоративний куточок на території закладу. Олександр Руданівський також облагородив місця відпочинку та смітники. Для останніх надрукував своєрідні таблички з подякою за чистоту. Зізнається, що хоче аби такі були на кожному контейнері для відходів.

Куди поїдуть ці лебеді пан Олександр ще не знає. Можливо, залишаться на території підприємства.

Матеріал для своїх робіт без проблем.

Вулицю Козацьку прикрашають ось такі чудернацькі персонажі Читайте також:  Хмельничани прикрашають свої двори лебедями із шин та квітами із пластикових пляшок 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Ці вироби із шин звісно виглядають убого і не дуже прикрашають, але вказівки для тупих  бажаючих жити як у Європі (звісно бажають щоб їм зарплати високі платили, всі поважали їх і т.д.), а вести азіатський спосіб життя (нічого не робити, не поважати інших і т.п.), то це дуже правильно.
  • Анонім

    Молодець!!! Гарний приклад для всіх комунальників.
  • PAL

    Круто.

    Эй симчишин, ты перед этим дворником должен шапку снимать

    Анонім reply PAL

    Краще нехай йому зарплату підніме у стільки разів як своїм однопартійцям і сраколизам на керівних посадах, а шапку може не знімати, бо під нею все рівно пусто.
  • Лариса Агафонова

    Григорьевич -ты  Молодец!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up