На Хмельниччині військові льотчики вчились виживати в екстремальних умовах

На Хмельниччині військові льотчики вчились виживати в екстремальних умовах

Протягом трьох днів льотчиків навчали виживати в умовах автономного перебування на місцевості. 

Вчора, 22 липня, завершилось триденне комплексне тренування з виживання льотного складу та фахівців пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації, парашутно-десантних служб авіаційних бригад і полків Повітряних Сил Збройних Сил України в умовах автономного перебування на місцевості. Про це повідомляє прес-офіцер ЗСУ Андрій Агеєв.

- Під час комплексного тренування ми ставили за мету навчити його учасників правильно діяти в екстремальних умовах виживання, на прикладі досвіду участі в АТО ми моделювали різноманітні ситуації, які можуть статися з льотними екіпажами після вимушеного катапультування чи посадки повітряного судна, їх пошуку і надання медичної та психологічної допомоги, - підкреслив начальник відділу контролю підготовки пошуково-рятувальних сил та засобів Центру управління пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації Збройних Сил України підполковник Руслан Король.

Військові кажуть, що в питаннях виживання дрібниць не буває. Вижити, щоб врятуватися і врятуватися, щоб вижити та допомогти своєму бойовому товаришу. Саме тому льотчики, штурмани, спеціалісти пошуково-рятувальних груп повинні до автоматизму знати ази і правила поведінки у незнайомій місцевості, вести правильний діалог з природою, використовувати спеціальні засоби рятування, вміти дати сигнал про допомогу та уникати можливого переслідування, пасток тощо.

Відео дня

- В середині червня у Вінниці офіцери нашого Центру брали участь в НАТОвському курсі з виживання, який проводили військові інструктори з Великобританії, сьогодні ці теоретичні і практичні методики виживання, навички та вміння ми передаємо нашим льотчикам та спеціалістам з пошуку і рятування, - констатував керівник комплексного тренування, заступник начальника відділу контролю підготовки пошуково-рятувальних сил та засобів Центру управління пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації Збройних Сил України майор Максим Косенко.

Особливості здійснення піших переходів та орієнтування на місцевості, встановлення, виявлення та знешкодження “розтяжок”, правила маскування та проходу блокпостів, облаштування тимчасових сховищ, добування води та їжі, правила поведінки з вороже налаштованим місцевим населенням на території умовного противника, маскування - все важливо. 

Крім офіцерів Центру спеціальні заняття з учасниками комплексного тренування з відпрацювання елементів тактичної медицини, надання само- та взаємодопомоги проводили військові лікарі. А офіцер-психолог надав практичні рекомендації та правила поводження під час налагодження контакту при підході до пораненого, психологічні прийоми у спілкуванні з місцевим населенням та як поводитися в разі потрапляння у полон.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up