Майборського на Витишина: що думаєте про зміну назви вулиці? (ОБГОВОРЕННЯ)

Майборського на Витишина: що думаєте про зміну назви вулиці? (ОБГОВОРЕННЯ)

Вулицю Майборського, що у мікрорайоні Ракове просять перейменувати на честь загиблого волонтера Володимира Витишина. Як вам така ідея?

Ще у минулий четвер, 22 вересня, на сайті місцевих петицій з'явилось звернення, де міську владу просять назвати вулицю Майборського у Раковому на честь волонтера Володимира Витишина, якого знайшли повішеним у дворі його будинку. 

"Володимир Витишин - волонтер АТО, медик в команді ASAP RESCUE в усіх гарячих точках АТО (Донецький аеропорт, Дебальцево, Попасна); засновник Хмельницького обласного благодійного фонду "Центр Добриня" (допомога дитячим будинкам, інтернатам, будинкам пристарілих, соціальним центрам); учасник громадської організацій захисту тварин "Врятуй життя". В. Витишин народився і проживав у Хмельницькому, приймав активну участь в громадському житті міста та регіону. Займався благодійністю та керував проектами спрямованими на вирішення гострих проблем населення (останній проект спрямований на створення центру реабілітації дітей з синдромом ДЦП). Трагічно загинув 21.08.2016 року в м. Хмельницькому. Майборський Володимир Петрович - постать радянської доби, яка не мала безпосереднього відношення до Хмельницького регіону." - йдеться у тексті петиції. 

Станом на 26 вересня петицію підписало 68 людей з 500 необхідних. 

Відео дня

Як вам така ідея перейменування вулиці? Пишіть у коментарях. 

Нагадаємо, що у Хмельницькому перейменували майже півсотні вулиць. Найбільше дискусій викликало перейменування вулиці Рибалка на Бандери.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • иван иванов

    Чому в супердемократичній країні США немає вулиці Рейгана і провулка Ніксона, а у нас крихітну вулицю в два десятки будинків вже втретє намагаються перейменувати ... думайте панове!

    иван иванов reply иван иванов

    поправка, в четвертий...якіра...ворошилова...Майборського...?
  • Анонім

    Володимир Витишин справді заслуговує на пам'ять про нього у нашому місті. Але чому саме вулиця Майборського? Почитайте біографію Майборського, він не був якимось комуністичним керівником чи карателем, не брав участь в організації голодомору чи репресій, тощо. Він був простим селянином, який під час війни за свої особисті подвиги став героєм!!! Ну і по-друге, вважаю, якщо і називати вулицю на честь якоїсь людини, яка проживала у нашому місті, то ця вулиця має бути певним чином бути пов'язана з цим іменем. Ось, наприклад, школи та інші навчальні заклади називають іменами людей, які в них навчались, так і з вулицею має бути - там, де жив, працював, тощо.
  • Илья Мельник

    есть вопросы и поважнее....
  • PAL

    Смешно все это !!! И очень грустно.

keyboard_arrow_up