Львівське сміття хотіли везти в Хмельницький

Львівське сміття хотіли везти в Хмельницький

Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, мерія Львова поспіхом шукала альтернативних варіантів вивозу відходів. З хмельницькою владою домовитися не вдалося.

Пожежу на львівському сміттєзвалищі гасили три дні. Вже після знешкодження вогню стався обвал, який забрав життя трьох рятувальників. Через загрозу повторення трагедії сміття сюди більше не завозять. Та дівати тонни відходів життєдіяльності туристичного Львова кудись потрібно.

Не всі сусідні містечка погодилися допомогти. А ті що наважилися любо прийняти сміття на своїх звалищах, повністю проблему не вирішують. Тому мерія Львова почала шукати допомоги в сусідніх обласних центрах. Звернулася вона і до Хмельницького.

 - До нас зверталися зі Львова з проханням прийняти їхнє сміття. Але наше звалище і так перенавантажене. Зі своїм справляємося із проблемами. Тому у міськраді вирішили відмовити Львову, - говорить «ВСІМ» директор КП «Спецкомунтранс» Владислав Кривенчук.

Відео дня

На клич допомоги відгукнулися в столиці. Київський сміттєспалювальний завод «Енергія» взяв на себе місію по прийому і ліквідації 35% сміття зі Львова. За попередньою домовленістю це триватиме до 1 серпня.

Ситуація із сміттєзвалищем у Хмельницькому також критична. Воно не є найбільшим в Україні, як Грибовицьке. Але усього сміття міста вже прийняти не в силі. Міська влада шукає варіанти вирішення проблеми. Один із них – відкриття нового полігону. Олександр Симчишин вже звернувся до обласної ради, аби та виділила землю.

 - На сам полігон потрібно близько 20 гектарів. Ще 5-6 потрібно для сміттєпереробного комплексу. Разом це виходить 25-26 гектарів. Найти таку ділянку землі важко, - коментує «ВСІМ» Владислав Кривенчук.

Сміттєпереробний комплекс у Хмельницькому бажають будувати як українські, так і закордонні інвестори. Але про якусь конкретику в міській раді поки не говорять. Кажуть, що шукають найбільш оптимальний варіант.

Довідка "ВСІМ":

Сміття з усього Хмельницького вивозять на полігон під Олешином ще з 1956 року. Площа єдиного місцевого смітника становить 8,8 гектара, висота відходів оцінюється в 50 метрів над рівнем грунту.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анатолій Шило

    Амер як не циган то злодій
  • Анонім

    Там в нас цигани живуть
  • Ксенія

    Розумні  вчаться на чужих помилках,а дурні на своїх.Наше сміттєзвплище  теж гарно  палає  час від  часу.А також  і  той  бомжацький  масив  горить  систематично.Нехай  влада  заводить інвестора,  бо буде ,як у Львові
  • Анонім

    І що там у Львівській області мало землі, що своє сміття по Україні возять?

    Анонім reply Анонім

    Він напевно чимись заражений
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up