Хмельницькому - 585 років: як проходить святкування Дня міста

Хмельницькому - 585 років: як проходить святкування Дня міста

Хмельницький святкує 585-ту річницю. Як відзначають хмельничани, ви можете дізнатися на vsim.ua.  

Весь день на майдані, в парках та на вулицях Хмельницького проводяться святкові заходи для дітей і дорослих. Цього року на святкування витратять близько 350 тисяч гривень. Де і які розваги можна побачити  у Хмельницькому знають наші журналісти.

18:11 - Біля кінотеатру Шевченка перехожі зупинились послухати пісню "Мовчати" Скрябіна у виконанні академічного муніципального камерного хору. 

18:02 - Арт-дворик, що у художньому музеї, зібрав поціновувачів рок-музики. Глядачі з захопленням слухали співака Андрія Шамрая.

Відео дня

17:13 - У мистецькому дворику музичної школи № 1 виступав дитячий хор. Юні музиканти грою на музичних інструментів розважали слухачів. 

14:21 - За вікном – осінній холод, а на Проскурівській спекотно. Запальні ритми ча-ча-ча і драйвова самба. Тут влаштували справжні гарячі танці. Прямо посеред вулиці хмельничан розважають хореографічні колективи міста. 

11:10 - Два Володимира та дві Тетяни створили власні сім'ї на День міста. Наречених із одруженням традиційно вітав мер. Олександр Симчишин побажав молодятам зустріти разом золоте весілля.

24 вересня

19:40 - Виступає "Піккардійська терція". Хмельничани аплодують і підспівують.

16:40 - Біля художньої школи декоративно-прикладного мистецтва стартувала триває виставка "Хмельницький романтичний". Яскраві кольори і нестандартні дитячі малюнки. Перехожі зупиняються і з цікавістю розглядають. До школи не заходять, хоча при вході усіх запрошують працівники.

16:20 - У парку Франка триває дитяче свято. "Покоління вільне від Інтернету". Малеча забавляється, знайомиться один з одним і танцює.

15:56 - Чого тільки не придбаєш на ярмарці! Незмінним товаром залишаються вишиванки на будь-який смак. 

15:50 - Хмельничани ласують шашликом та іншими стравами поблизу кінотеатру Шевченка. 

15:38 - В сквері Шевченка триває літературний фестиваль "Слово єднає". Своїми віршами діляться і знані літератури, і молоді поети.

15:22 - Чималий натовп зібрав біля себе барабанщик. Він вигравав і українські, і зарубіжні пісні. 

15:17 - Учні художніх шкіл міста розмалювали 14-метрове полотно. Зображували романтичний Хмельницький.

15:10 - На Проскурівській перехожих розважають "Перлинки Поділля".

14:51 - Біля першої аптеки хмельничанам показують лікарські препарати та розповідають про здоровий спосіб життя. Кожен бажаючий може випити трав'яного чаю.

13:36 - Під час вітального слова представник від міста-побратима Литви заявив, що оскільки в місті не знайшлося перекладача з литовської, то він вітатиме Хмельницький зі святом на російській.

13:25 - Симчишин: "585 - це дуже символічна дата, адже 585 - це проба золота. А цей колір є символічним для нашого міста. Хмельницький розвивається і прогресує завдяки простим людям. Завдяки Вам".

13:15 - Приїхав на День міста франко-слов'янський хор з міста Тулуза. Співатимуть українські та французькі пісні. Хор складається з 17 музикантів.

13:04 - В сквері Шевченка свої танці демонструють вихованці танцювального колективу "Покоління".

13:01 - Концерт ще не розпочався, а місця вже зайняті. 

12:48 - 10 хмельницьких пекарів за 3 дні виготовили до Дня міста надзвичайний коровай масою близько 400 кілограмів.

12:40 - Маленьку хмельничанку Валерію майстер вчить робити гігантські бульбашки з сильного розчину. Дітвора в захваті. Батьки теж.

12:15 - Виконуючий обов'язки директора "Укрпошти" Микола Буря розповів, що спеціально до Дня міста виготовили 450 конвертів, на яких проілюстрований малюнок з нагоди надання Хмельницькому статусу міста та підписання Магдебурзького права. 

12:10 - Для дітей продають розумні іграшки ручної роботи. 

11:54 - Викладачі та учні музичного училища схвильовані й радісні водночас від того, що можуть привітати рідне місто з Днем народження.

11:49 - Хмельничанка Інна із захватом розповідає "Дуже сподобалась така акція. Це надзвичайно приємно, цікаво і незвично для міста".

11:43 - Хмельницьких курсує незвичайний тролейбус за маршрутом "Святковий'.

10:40 - На залізничному вокзалі для хмельничан грає духовий оркестр. 

10:38 - Вихованці художньої школи та школи мистецтв створюють довжелезний малюнок в центрі міста.

10:36 - Власну етнографічну виставку виніс музей історії міста.

10:27 - Степан виготовляє мило власноруч. Приїхав на День міста до Хмельницького аж із Тернополя. Мильнй асортимент найрізноманітніший. У нього можна придбати цей засіб навіть проти целюліту.

- Своє мило виварюю на основі оливкової олії. Її в одному милі близько 40%, - каже Степан. 

10:16 - Майстри художніх промислів пропонують власні вироби hand-made: сережки, кольє, каблучки, браслети, обручі та ляльки-мотанки на національну тематику.

10:11 - Теплі домашні носки можна придбати за ціною від 80 до 150 гривень.

10:08 - Уже працює ярмарка на Проскурівській. Хтось почав активно торгувати, а дехто ще тільки розкладається.

10:05 - Біля кінотеатру Шевченка вже змонтували сцену та роблять останні ранкові приготування.

9:45 - У День міста хмельничани молились за мир і спокій. Святковий день у Хмельницькому розпочався зі спільної молитви. Місцеві чиновники та містяни зібралися біля "Ангела Скорботи". Усі разом помолились за мир в країні, благополуччя і процвітання для нашого міста. По закінченню молитви поклали квіти, свічечки.


Новина буде постійно оновлюватися

Усі заходи до Дня міста дивіться у нашій афіші. Обирайте те, що до душі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Шикарний день міста. Шикарний. Театр вогнів це позитивний шок. Концерт ну нарешті гарний концерт. Дякуююююююю!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up