Довгі промови, пісні та солодощі: як чиновники і священики в обід снідали

Довгі промови, пісні та солодощі: як чиновники і священики в обід снідали

У Хмельницькому влаштували перший молитовний сніданок. На задньому дворі будинку рад поставили два намети та накрили стіл. Після двогодинних молитов та промов пішли наїдатись солодким. 

Напередодні Дня Незалежності місцева влада разом з духовенством вперше зібралась на молитовний сніданок, який є давньою традицією багатьох демократичних країн світу і слугує місцем духовного об'єднання і порозуміння службовців та священиків.

Молитовні сніданки вже п’ятий рік поспіль відбуваються і в Україні. Сьогодні, 23 серпня, на такий захід зібралось і хмельницькі святі отці та чиновники. 

Довгі промови та священні читання затягнулись майже на дві години. Присутніх розважали як могли: співали українських пісень, молились за країну та навіть розіграли виставу про брак часу. І чиновники, і священики наголошували на тому, що потрібно просити Божого благословення для України та для тих, хто захищає країну на Сході. Як планують співпрацювати у майбутньому не сказали, проте зазначили, що такі молитовні сніданки мають стати традиційними і для Хмельницького. 

Відео дня

Так, запланований на 11 годину ранку сніданок плавно переріс у обід. Після розважальної частини перейшли до невимушеної обстановки. У великому наметі для влади та духовенства накрили стіл. Фрукти, тістечка, лимонад... Першими до столу побігли зголоднілі чиновники, а вже за ними і священики. За їжею розмовляли мало, тому незрозуміло, які ж питання вони обговорили за розхваленим молитовним сніданком.

Посідали чиновники і священики окремо - одні справа, інші зліва. Розважав присутнім квартет з філармонії. Хлопці виконали декілька патріотичних пісень.А тим часом офіціанти метушились. То носили тарілки, то складали стакани.
Гості з Тернополя заспівали для присутніх пісню про січових стрільців.

Духовенство підспівувало і навіть підтанцьовувало на місці.Довгий стіл з солодощами чекав на чиновників та священників майже 2 години.

Чого тільки не було на столі - і фрукти, і різна випічка.

Закинувши до рота тістечко, Михайло Загородний перекинувся декількома словами з Владикою Антонієм.

Владика Антоній тепер очолює новостворену Духовну раду, до якої увйшли представники 18 конфесій.

Сніданок переріс у солодкий обід.

Святі отці вийшли поїсти надвір. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (113)
  • Анонім

    Если бы Иисус Христос явился сегодня, никто бы не стал его распинать - его бы пригласили к завтраку, выслушали и от души посмеялись.

    (с) Карлейль Т.
  • Анонім

    Шановне панство, благословенний клір та смиренна паства, поясніть принагідно та пролийте світло на давню науково-теологічну проблему стосовно того, яка доля спіткала безсмертні душі древніх найближчих наших братів неандертальців та безпосередніх пращурів кроманьонців. Якщо ім судилося існувати ще до визначеного у Біблії часу "створення Світу" (по священних текстах це сталося 6000 років тому) і не пізнати ані Творця Свого, ані жертви його Сина - чи спаслися вони? І куди потрапили їхні безсмертні душі - до Аду чи до Раю (яких теж в ті далекі часи ще, відповідно, не існувало)?

    Також небайдужа багатьом тема долі дипломів про вищу освіту тих, хто вже вважає себе воцерковленим. Їх знищують при вході до церкви чи просто зберігають у сімейних архівах як згадку про грішні та неправедні роки? Адже воцерковлена людина з вищою освітою, по факту - збрехала по-крупному мінімум один раз: або колись на парах з історії, або зараз у церкві. Маю велику надію на те, що воцерковлені віряни-неофіти не їдять хліб свій насущний з тих бісівських дипломів про атеістичну освіту, а ведуть просте та зрозуміле життя на землі та поливають хліб свій потом своїм.
  • Анонім

    Да ты успокойся наконец,займись домом, семьей, детьми( если они у тебя есть). Сходи в театр или музей, может добрее станешь и умнее.
  • Olga Matsyuk

    а ви розумієте що будь який момент можна висвітлити як завгодно :) тобто в об"єктив не потрапило все інше-вибіркові фото саме в негативному ключі.

    я "потрудилася" переглянула наявні в інеті репортажі і доступні відео з події і в мене пазлик склався :) де дали маху теж зрозуміло)))))

    Павло Наливайко reply Olga Matsyuk

    Господь даёт новую жизнь! Убейся и начни сначала!

    Анонім reply Olga Matsyuk

    Меня, например, интересует, кто это финансировал. Нашли вы такую информацию в ваших грамотных с точки зрения журналистики репортажах? И в США, и в Великобритании подобные завтраки организовывают и финансируют неправительственные организации, о чем обязательно есть информация на соответствующих ресурсах. В США проводится целый ряд встреч с живой дискуссией и с действительно злободневными вопросами, которые интересуют общество. Вот воспоминания основателя таких завтраков в США Джима Уоллиса:

    <br>

    "I remember Senator Mark Hatfield spoke years ago when I was in seminary and <b>he called the war in Vietnam a national sin and shame in front of Richard Nixon and Henry Kissinger</b>. I saw their faces and they weren't happy with that. So when it can raise up issues that we ought to be accountable to, whether we are religious or not, I think that's when it's probably at its best"

    <br>

    В таком виде это действительно полезные встречи. Кто у нас это спонсировал? Какие полезные для общества вопросы обсудили? Какие дискуссии провели?

    Olga Matsyuk reply Анонім

    а чому журналіст не дізнався? :) це ж робота змі))))

    Анонім reply Olga Matsyuk

    Все и так все знают или догадываются, но если докажут, что из наших карманов финансировался этот мракобесный сходняк попов и власти, и дадут делу законный ход - кое-кому придется похудеть и многие не спасутся ))

    Анонім reply Olga Matsyuk

    Ну так покажите те правильные репортажи и видео, которые всем откроют глаза. Видео, которое вы выше привели, пока подтверждает слова автора.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up