Біля "Ощадбанку" водіїв маршруток зупиняли за безквитковий проїзд та "стоячих" пасажирів

Біля "Ощадбанку" водіїв маршруток зупиняли за безквитковий проїзд та "стоячих" пасажирів

Поліцейські і працівники Укртрансбезпеки виховують водіїв маршрутних таксі. Усі порушення документують, знімають фото і відео.  

Те саме місце і час. У Хмельницькому всерйоз взялися за водіїв маршруток. Патрульні вийшли до "Плази" в понеділок з самого ранку. З собою взяли працівників Укртрансбезпеки. Фіксували порушення правил дорожнього руху та контролювали забезпечення безпеки пасажирів. 

Нагадаємо, минулого тижня патрульні виявили чимало порушень в центрі. Водії громадського транспорту висаджували пасажирів у невстановленому місці.  

Безбілетні пасажири, «стоячі місця» та зупинка перед кишенею. Сьогодні патрульні витратили на водіїв маршруток 2 години.  

Відео дня

Зупиняли тих, що слідують в мікрорайон Раково. Водій 27 маршрутки «Озерна – Ружична» взяв двох пасажирів стоячи, не дивлячись, що поряд стоять патрульні. Маршрутні таксі № 39, 40 та 52 зупинялись та висаджували пасажирів перед заїзною кишенею, хоч місця у ній було достатньо.

А от водії 18, 2 і 52  маршрутів можуть отримати штраф за те, що не видали пасажирам квитки. Правоохоронці вважають, що можуть навчати цього кожного водія таксі і переконати перевізників в необхідності видавати талончик. 

 - Водій маршрутки, насамперед, зобов’язаний видавати кожному пасажиру проїзний квиток, - пояснює головний спеціаліст відділу державного контролю управління трансбезпеки в Хмельницькій області Максим Нікітченко. - Окрім того, під час перерви на кінцевій зупинці кожен водій має вносити кількість проданих квитків в обліковий лист. За невидачу квитка хоча б одному пасажиру передбачено штраф у розмірі 51 гривні. Зараз ми перевіряємо маршрутки, які слідують у Раково. До кінця дня проінспектуємо маршрути в інші мікрорайони. 

Читайте також: Які порушення ПДР фіксують патрульні у Хмельницькому
 
За словами Максима Нікітченка, головними порушеннями маршрутників є відсутність ліцензії на перевезення, невидача проїзних квитків, не заповнені облікові форми для видачі квитків, проїзд пасажирів стоячи у мікроавтобусах, що не передбачають таких місць, порушення правил зупинки та розмови по мобільному за кермом. 

Перевірка громадського транспорту триватиме протягом дня. Протоколи на порушників складатимуть на кінцевих зупинках.  Про результати рейду буде відомо пізніше. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

ОНОВЛЕНО: Станом на 15:00 було складено:

  • 7 актів про проведення перевірки дотримання законодавства про автомобільний транспорт. (Водії не давали білети своїм пасажирам).
  • 2 акти про проведення перевірки дотримання законодавства про автомобільний транспорт. (водії не мали усіх обов'язкових документів).
  • 2 постанови за ч1. ст.121 за перевезення пасажирів понад встановлену максимальну кількість.
  • 3 постанови ч2 ст.121 за порушення технічного стану, а саме заблоковані двері аварійного виходу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Головне час від часу такі рейди повторювати, аби не розслаблялись.

    І ще важливо навести порядок біля Речового ринку (рух в центр), де маршрутки повністю перекривають праву смугу руху, принципово не заїжджаючи у кишені.
  • PAL

    В который раз, в этот класс.

    Анонім reply PAL

    Це точно. Така піар акція вже проводилась. Здається при Януковичу  чи Ющенко.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up