"Я маю право приймати такі рішення. І ваш тиск не вплине", - головний освітянин про звільнення директора ЗОШ№6

"Я маю право приймати такі рішення. І ваш тиск не вплине", - головний освітянин про звільнення директора ЗОШ№6

«Чому я чую тільки прізвище, прізвище…Чому я не почув від вас жодної пропозиції, щоб ви хотіли змінити в школі?, - почав Роман Миколаїв.

 Збори педагогічного колективу ЗОШ№6 з головним освітянином міста переросли у балаган. Кожен вперто стояв на своєму. До спільного рішення за кілька годин дискусії так і не прийшли. 

Директора ЗОШ№6 Андрія Попика колектив батьків і вчителів захищає. У керівника навчального закладу, як і в багатьох інших, закінчився термін трудового договору. У його продовженні йому відмовили. 
Вчителям й батькам учнів не йметься. Хочуть почути – через які конкретні причини їхньому директору не дають можливості працювати далі. 
Зал був заповнений вщент
Сьогодні, 21 липня, вже вчетверте вони наводять свої аргументи начальнику управління освіти Роману Миколаїву. Прийшов висловитись і сам Андрій Попик.
- Директор навчального закладу не є виборною посадою, його обирає не колектив, -  з цього почав Роман Миколаїв.
- От скажіть, Андрію Миколайовичу, де ваша трудова книжка?
- В управлінні освіти, - відповідає директор.
- Будь-якого керівника в заклад освіти призначають в управлінні освіти. Такий закон. Відповідальність не забороняє продовжити контракт, але відповідальність за це буду нести я, - заявив Миколаїв. 
Вчителі обурювались і нерідко перебивали діалог Миколаєва і Попика. Дискусія закінчилась балаганом. 
- Діти не хочуть іншого директора, - не раз лунало з залу. 
Причина, яка посприяла тому, що Попика вже не хочуть бачити директор школи, таки прозвучала. Це - неосвоєні кошти на ремонт. 
- Виникли проблеми з ремонтом фасаду школи. Формально, за тим мав би слідкувати технагляд, підрядник. Але якби мене не запитували, чому 148 тисяч не освоєні досі. Я хотів би взаємодіяти з людиною, з якою не виникало проблем із заборгованістю і неосвоєністю коштів, - сказав начальник управління. 
 Андрій Попик також був красномовним. Переконував, що за весь період роботи претензій і доган не мав. 
-  Якщо я такий поганий господарник, то думаю, що з 1 березня я повинен був отримати хоча б письмове попередження про невідповідність займаній посаді, - каже Андрій Попик. 
Кілька годин тривала дискусія. На захист директора виступали батьки, вчителі та навіть депутати округу.
Іноді спокійні аргументи переростали у крики. Багато промов закінчувались оплесками присутніх. 

Головний освітянин сказав у промові, що іншу роботу Попику запропонували. Той сам забажав мати новеньке місце і вже написав заяву про працевлаштування. 
Але остаточно про це так і не домовились. Зійшлись на тому, що в управлінні ще передумають. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Анатолій Шило

    Миколаїв ти з якого разу проліз до корита,а зараз тянеш своїх.
  • Марцонь Влад

    Ти всраний керывник розкажи за який раз тебе пропхали на цю посаду.
  • Анонім

    Підтримую коментар Ірини Даценко, яка справедливо наголошує, що "батьки,вчителі та і самі діти встали проти влади і відстоюють свого директора... Після його приходу в школі почались зміни на краще, І це відчули всі."



    Отже, причина зборів батьків є та,що пан Попик - грамотний менеджер, а пану Роману плювати на думку громади.
  • Анонім

    Поборів не здійснює, кошти зекономив, а не поклав у кишеню, не поділився із керівництвом управління освіти, міської ради і тому поганий керівник, непрофесійний. Вот так насправді звучать слова Миколаєва щодо Попика.

    Агапия Ефросина reply Анонім

    Так, йому конче потрібна людина яка ПРАВИЛЬНО освоїть 600 000 на спортмайданчик!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up